Un arbitru de Liga I și trei pioni ai lui Pintilie se bat pentru șefia AJF Vâlcea

Una dintre cele mai ,,anchilozate” , nereformate și neperformante instituții din Vâlcea este Asociația Județeană de Fotbal (AJF). Condusă de nenumărați ani de Constantin Pintilie, AJF a ajuns un bâlci, un loc unde se negustoresc scoruri, cartonașe, etape de suspendare, delegări și implicit bani. Pintilie este la ultimul mandat, dar a stat în fruntea sistemului de tip Cooperativă atât de mult încât s-a ,,dedulcit” la…diverse. Drept pentru care vrea să-și lase moștenitor. Cum? Prin manevrarea voturilor delegaților la Adunarea Generală organizată pe 24 mai. Cel mai probabil, pentru funcția de președinte al AJF Vâlcea vor candida arbitrul Daniel Demetrescu (secretarul general al AJF), Dan Cătălin Săraru (fostul primar al comunei Șirineasa, om de fotbal prin simpatia și susținerea pe care a arătat-o echipei din localitatea sa), inginerul Lazăr Constantin (președintele Comisiei de Disciplină din AJF) și arbitrul Adrian Comănescu (,,cavaler al fluierului” cu multiple delegări la meciuri din Liga I). 

Dușmanul nr. 1 al Cooperativei: Adrian Comănescu

Dintre toți cei patru candidați, doar Adrian Comănescu nu ,,a gravitat” în sfera de influență a lui Constantin Pintilie. În 2001 a fost ales vicepreședinte al AJF Vâlcea și în 2003 și-a dat demisia în urma unor divergențe cu președintele. N-a făcut parte din Cooperativă, lucru dovedit și în 2014, la fostele alegeri, unde Pintilie l-a învins cu ajutorul celor pe care i-a favorizat în atâția ani. De altfel, și acum cel poreclit Jackie îi face anticampanie puternică lui Comănescu, spunând cluburilor că dacă arbitrul de Liga I ajunge președinte ,,se pune cu sancțiunile pe ei”. Ceea ce, într-o oarecare măsură, așa este. Dacă ajunge președinte, Comănescu nu va mai accepta ca etapele de suspendare dictate de regulament să fie negociate cu șefii cluburilor. Nu va mai accepta să se facă delegări în funcție de interesele unor primari sau sponsori, nu va mai accepta ca arbitrii să fie mutilați pe stadioane, iar făptașii să primească maxim o lună de suspendare. Deci, Cooperativa, dacă mai vrea să funcționeze, trebuie să-l oprească de urgență.

Zăpadă și Cola, complicii lui Jackie

Cine sunt oamenii Cooperativei care candidează pentru funcția deținută acum de Jackie Pintilie, patronul lor spiritual? Daniel Demetrescu, poreclit Zăpadă și Lazăr Constantin, poreclit Cola. Porecle absolut de neînțeles, având în vedere că Demetrescu n-are o carieră albă, imaculată, ca zăpada, iar Constantin bea orice altceva, mai puțin Cola. Trecând peste aceste aspecte aparent nesemnificative, constantăm că Zăpadă este produsul Cooperativei. A fost vicepreședinte al AJF, iar acum este secretarul general al acestei instituții. Păi, funcție mai importantă că aceasta în angrenajul mizerabil al AJF, care să fie? Este preferatul lui Jackie Pintilie, tocmai pentru că au aceleași năravuri. Este cunoscut ca un personaj influent în ceea ce privește arbitrajul, el însuși făcând parte din această categoria, asemeni soției sale. Constantin este șeful Comisiei de Disciplină. Adică acel for unde se fac și se desfac etapele de suspendare. Amintim că anul acesta o decizie a echipei conduse de Constantin a fost întoarsă de Federație, atât de bine a fost analizată. Decizia Comisiei de Disciplină priva echipa din Vlădești de trei puncte câștigate pe teren. Și câte asemenea decizii n-a dat Comisia condusă de Cola? 

Nici Dan Săraru nu este străin de sistemul impus în atâția ani de Constantin Pintilie. I-a fost vicepreședinte lui Jackie mulți ani, iar echipa din Șirineasa (susținută financiar de primăria condusă de Săraru) era una dintre ,,răsfățatele” fotbalului județean în materie de arbitraj și decizii ale Comisiei de Disciplină. 

*Cooperativa este o rețea de cluburi, arbitrii, conducători și membri ai comisiilor, care decid în chip corupt și ocult destinul fotbalului, câștigătorii fiind aleși, de regulă, pe rând, în funcție de interesele de moment.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like