ZVONOTECA – 14 ianuarie 2019 – VÂLCEA

  • “Izvorul” intrigilor şi al comploturilor din Arhiepiscopia Râmnicului, popa Nicolae State Burluşi, este pe secate. Nu mai are mult până când legea şi regulamentul BOR îl vor scoate la pensie. Pentru administraţia bisericească şi pentru marea masă a preoţilor, pensionarea lui State este o binecuvântare. Pentru puţinii cârcotaşi în sutană, dar şi pentru presă şi alte medii doritoare de scandal, retragerea sa este o veste proastă. Ne vom plictisi nespus fără cel care a antrenat în jurul său zeci sau sute de comploturi în ultimii 30 de ani în Arhiepiscopia Râmnicului. O să simţim lipsa simpaticului popă care s-a vrut făcător şi desfăcător de episcopi, lider de sindicat, scriitor, politician, primar şi te miri ce alte roluri în scenarii…unele ,,siropoase”, iar altele bolnave. Cel mai recent show marca State Burluşi a avut loc la finalul lunii decembrie când s-au pomenit morţii evenimentelor din 1989. BOR a dat dezlegare la parastase pentru ziua de vineri, iar cel care s-a trezit vorbind că ,,este un sacrilegiu nemaivăzut” a fost, bineînţeles, popa State. Ştiind că este pe final de carieră, lumea se uită deja cu o milă şi părere de rău aducătoare de pensie.
  • PLUS Vâlcea (partidul lui Dacian Cioloş) a ajuns la doi membrii. Unul dintre ei este Victor Giosan, aşa cum se ştie. Al doilea este fostul prefect de Vâlcea şi Vaslui, fost liberal şi membru al ALDE, Radu Renga. Deşi a dat dovadă de echilibru de-a lungul timpului, Renga a început să facă naveta între partide. După ce a părăsit PNL pentru ALDE, acum s-a mutat la PLUS în speranţa că…?!  În altă ordine de idei, se poate spune că aerul la ALDE Vâlcea a devenit irespirabilă şi că partiduleţul este din ce în ce mai mic şi mai frământat de orgolii şi răzbunări personale.
  • Departamentul ,,Coarde” din cadrul ABA Olt l-a aşteptat, la început de an, pe Ştefan Prală cu o coroniţă făcută din lauri şi ramuri de finic. Deşi nu pare, directorul ABA Olt este eminent. A obţinut 98,66 din 100 de puncte la un concurs organizat la Agenţia Naţională Apele Române (ANAR). Ne dărurăm dracu, ce deştept e ăsta! Concursul nu era organizat pentru funcţia de director al ABA Olt, dar fără să obţină postul pentru care a concurat, ,,ecologistul” (sanchi!) nu mai putea primi prelungirea mandatului. Faptul că a candidat, nu este nicio problemă. Că va fi în continuare şef al instituţiei, deşi nu se titularizează, nu este nicio nenorocire (până la proba contrarie care pare aproape). Dar să ai neruşinarea ,,să înveţi” de 98,66….  Probabil că membrilor comisiei de examinare le-a fost milă de el. Altfel, îi dădeau 100 de puncte şi nu mai aveau intelectualii loc de el în Vâlcea.
  • Primim informaţii îngrijorătoare despre un distins profesor din Vâlcea, ajuns director general în Ministerul Învăţământului, la Educaţie Fizică şi Sport. Alin Cătălin Păunescu, titular la C.N.I. ,,Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea, nu-i oricine în minister. Pentru că ocupă funcţia de mulţi ani, omul şi-a tot făcut relaţii. Poate prea multe! Şi dacă tot le are, crede de cuviinţă că e cazul să se şi folosească de ele. Câţiva prieteni de la Vâlcea, profesori de materii reale, i-ar transmite directorului din minister, conjudeţean de-al lor, să mai rărească momentele distractive de după evenimente. Sau să stea mai puţin la ele pentru că a trecut de prima tinereţe şi, oricât de sportiv ai fi, poţi avea probleme…sau exerciţii. Vom reveni cu amănunte!
  • Vi s-a întâmplat vreodată să întâlniți un polițist cu comportament de milițian? Ei bine, nouă ni s-a întâmplat și nu numai o dată. Însă ultima întâlnire de acest gen a fost epică, pentru că am realizat că lipsa de respect a unor polițiști vâlceni față de cetățeni este crasă. Protagonistul nostru are nume de lăutar și este nou venit prin IPJ Vâlcea, făcându-și veacul pe la Ordine Publică. Din câte ne-am dat seama, omul vrea cu tot dinadinsul să se remarce prin atitudini demne de perioada comunismului. Emană prin toți porii un soi de vedetism neînteles și îi trateaza pe cetățeni cu dispreț. Și nu e singurul, din păcate! În această democrație prost înțeleasă, unii milițieni încă nu pricep că atitudinea este cea care face diferența. Noi, ca ziariști, avem de-a face cu angajații MAI frecvent, însă am avut surpriza să constantăm că aroganța unor polițiști întrece orice limite. Suntem împiedicați să ne facem meseria tocmai de unii agenți de poliție care ar trebui să știe că informarea cetătenilor despre activitatea lor sau lipsa lor de activitate este o obligație și nu un moft.
  • Zilele trecute, ne-a ajuns la urechi o informație de-a dreptul îngrijorătoare. Din câte se pare, câțiva primari din Vâlcea au fost avertizați de furnizorul de energie să-și țină gura la întâlnirea de la Prefectură, în caz contrar vor aștepta mult și bine să rezolve problemele din comunitățile lor. Mai precis, edilii au fost sfătuiți să o lase ușor cu critica și să-și înghită nemulțumirile. Grav, dacă acest lucru se adeverește!
Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Rubrică colectivă!
loading...

You May Also Like