ZVONOTECA – 1 septembrie 2015

  • Personajele care se află la conducerea Poliţiei Locale Râmnicu Vâlcea se joacă cu semnăturile şi cu actele. Dacă unii nu au nicio jenă în a veni la serviciu din concediu şi a semna documente importante sau a scoate ilegal imagini din instituţie, alţii îşi pun semnătura pe actele ce trebuie să ajungă pe masa primarului, deşi sunt simpli lucrători. La ultima şedinţă a Consiliului Local, ataşate unui raport de hotărâre au fost o serie de documente din curtea Poliţiei Locale. Surprinzător a fost că în locului şefului Serviciului Ordine Publică a semnat Daniela Pancu, o simplă lucrătoare, cu nicio atribuţie de conducere. Oare să nu fie ăsta abuz în serviciu?
  • Percheziţiile la locuinţa şi la firmele familiei Tudor au ţinut capul de afiş al ziarelor în ultimele zile. Se vorbeşte despre infracţiuni de evaziune fiscală, cu un prejudiciu imens de 10 milioane de euro. Ceea ce se ştie mai puţin însă este că procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fac anchetă paralelă şi în alte cauze, dar care îi are în prim-plan tot pe membrii familiei Tudor. Surpriza va fi însă atunci când în dosar o să apară şi alte nume. Nume de primari, politicieni sau oameni de afaceri. Sursele noastre ne-au mărturisit că procurorii de la Bucureşti se interesează intens de vânzarea/cumpărarea fostei cantine sociale şi a terenurilor aferente (din vecinătatea Consiliului Judeţean Vâlcea). Tranzacţia dintre Primăria Râmnicu Vâlcea şi una din firmele Mariei Tudor s-a făcut în perioada pe când primăria era condusă de Mircia Gutău şi nu puţini au fost aceia care au semnalat neregulile înstrăinării acelui obiectiv. Pe de altă parte, procurorii au mai cerut documente şi în ceea ce priveşte spaţiul de sub sediul televiziunii VTV, care se pare că a fost cumpărat de familia Tudor de la omul de afaceri Ninel Georgescu (naşul primarului Gutău). Vom reveni cu amănunte în privinţa acestor informaţii…!
  • Încrederea în poliţiştii vâlceni scade văzând cu ochii. Şi nici nu are cum să fie altcumva în condiţiile în care anumiţi poliţişti calcă legea-n picioare sub privirile îngăduitoare şi protectoare ale colegilor lor. Zilele trecute am primit o informaţie surprinzătoare despre şeful unei secţii de poliţie de oraş (oraş aflat la 21 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, înspre Drăgăşani). Omul legii se pare că a circulat luni întregi fără număr de înmatriculare la maşina proprietate personală. A circulat nestingherit, deşi face naveta zilnic spre Râmnicu Vâlcea şi trece chiar prin faţa Poliţiei Rutiere. Dar, cum o mână spală pe alta, nu ne aşteptăm la reacţii din partea IPJ şi nici nu credeam că cineva o să ia măsuri în această privinţă. Oricum, poliţistul respectiv şi-a luat numere de înmatriculare abia săptămâna trecută, adică la sfârşitul lunii august.
  • Rămânem în aceeaşi curte. Asta pentru că am mai aflat că acelaşi personaj din IPJ Vâlcea a transformat clădirea poliţie în crescătorie de pui. Omul, alături de un coleg, a cumpărat zeci de pui de curcă, cărora le-a făcut cuşcă chiar în curtea poliţiei din oraşul respectiv. I-a îngrijit o bună perioadă de timp, a rânit după ei şi i-a hrănit. Culmea este că nimeni din conducerea Poliţiei Vâlcea nu s-a autosesizat, mai ales că zvonul prin unitate a tot circulat, poliţiştii glumind pe seama faptului că şeful poliţiei de oraş a transformat secţia în fermă. Din păcate pentru el, nu a avut parte de puii de curcă, pentru că într-o dimineaţă, când a mers la serviciu, a constatat că dihorul îi mâncase păsările.

Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

loading...

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.