ZVONOTECA – 10 martie 2017 – VÂLCEA

  • “Călugăraşii” de la schitul Lacul Frumos îşi continuă răzmeriţă nedreaptă, prostească şi habotnică împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), pe care o acuză, printre altele, de …erezie. Dacă BOR era atât de eretică şi dictatorială, răzvrătiţii n-ar mai fi aparţinut ortodoxiei, fiindcă se îndeplinesc toate criteriile caterisirii. Cu toate acestea, ierarhul Râmnicului, ÎPS Varsanufie, le acordă creştineasca iertare după fiecare scandal pe care cei trei îl fac. Ba îşi filmează propriul stareţ şi pun imaginile pe internet, ba cheamă poliţia, ba fac cine ştie ce scrisori deschise, pline de venin (care nu au nicio legătură cu ortodoxia), pe care le trimit presei… În mod normal, dacă n-ar fi existat îngăduinţa creştină a arhiepiscopului (pe care tot ei îl critică), cei trei aşa – zis călugări de la Lacul Frumos, ar fi devenit “civili”.
  • Tragedie în PNL Vâlcea! Dacă s-o găsi vreun procuror să ancheteze semnarea în fals a unor declaraţii de avere şi interese, Cristian Buican rămâne fără cărător de mapă. Sigur, tragedia nu e ireparabilă, că la ce slugarnici au devenit mulţi penelişti, se va găsi unul care să preia prerogativele cărătorului de mapă. Dar până când Buican va desemna persoana potrivită, s-ar crea un haos în filială, fiindcă ăla care cară mapa preşedintelui este, în fapt, al doilea în partid.
  • Un lucru regretabil se întâmplă la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea. Se încearcă pătarea imaginii defunctului director al colegiului, Constantin Drugan, iar autorii acestei mizerii sunt persoane la care nimeni nu se aşteaptă. Ba mai mult, în ultimii ani, aceste personaje au fost cot la cot cu Drugan, iar dacă ceva a fost făcut în neregulă în şcoală, atunci ei au fost părtaşi. Mulţi se întreabă de ce este această „vânătoare de vrăjitoare” tocmai acum şi de ce întinează memoria directorului Drugan tocmai persoanele care i-au fost alături chiar şi în ultimele clipe ale vieţii lui!?! Urât, foarte urât! Vom reveni cu amănunte pe acest subiect.
  • Cazul tinerilor prinşi consumând şi vânzând droguri pe Dealul Capela din Râmnicu Vâlcea a fost de notorietate zilele trecute. Deşi au fost prinşi tinerii care făceau trafic de droguri, cu toate acestea ancheta oamenilor legii nu s-a finalizat. Jandarmii au predat deja actele şi dovezile poliţiştilor de la Combaterea Criminalităţii Organizate, iar filajul continuă. Pe surse am aflat că anchetatorii merg acum pe un alt fir, ei având bănuieli că unul dintre cei mai mari dealeri de droguri, care i-ar fi aprovizionat pe cei prinşi, ar fi chiar o tânără de 19 ani din Râmnicu Vâlcea. Apropo, o parte din minorii prinşi pe Capela se pare că sunt elevi de la Chimic.
  • Oraşul Horezu este condus în acest moment de un singur om: edilul Nicolae Sărdărescu. Mulţi ar spune că este normal acest lucru, însă noi am aflat că acesta nu conduce oraşul numai din punct de vedere administrativ şi politic. Nu puţini sunt cei care au observat că de fapt Sărdărescu este şi cel care, în realitate, conduce Poliţia Horezu. Evident, nu oficial şi nici remunerat nu este pentru acest lucru. Pe de altă pare, durile rele din oraş afirmă că poliţistul cu poreclă de fată, care a părăsit Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea pentru a face figuraţie în funcţia de conducere a Poliţiei Horezu, este pur şi simplu depăşit de situaţie. Nu are cum să-i facă faţă „sângerosului” Sărdărescu. Totuşi, mulţi spun că nici nu îşi doreşte acest lucru, în condiţiile în care poziţia ghiocelului îi convine de minune, mai ales că şi el este lăsat să se desfăşoare în voie. Interesant de aflat dacă se desfăşoară din punct de vedere al afacerilor, „miliţianul” nefiind la prima ispravă de acest gen… iar dacă şi de data asta este incompatibil, oricum nu se sesizează nimeni… că doar a mai fost o odată şi a scăpat.
  • Pe surse aflăm cu îngrijorare că Poliţia Dăeşti nu mai face faţă dosarelor pe care le are. Iată un exemplu: o minoră de 13 ani, din Călimăneşti, a fost violată de un tânăr de 26 de ani din Fedeleşoiu – Dăeşti. Fapta s-a petrecut în august 2016, iar mama minorei s-a adresat, în repetate rânduri Poliţiei Dăeşti, pentru a da curs plângerii penale depuse. Singurul lucrător de poliţie de la Dăeşti i-a spus, tot în repetate rânduri, ba că nu face faţă, ba că poate o fi vrut şi minora. De parcă aşa se pune problema când se ajunge la contact sexual cu o persoană de 13 ani… Aşa o fi învăţat el în Şcoala de la Câmpina?! Vom reveni cu amănunte, în funcţie de mersul (sau statul pe loc) al anchetei.

* Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

loading...

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.