ZVONOTECA – 20 martie 2018 – VÂLCEA

  • Liderul PNL Vâlcea îşi trăieşte un delir politic de zile mari. După ce s-a stabilit că se organizează alegeri interne pentru preşedinţii de colegii, Cristian Buican a decis să candideze pentru şefia colegiului Bălceşti. Pentru a-şi ,,înăbuşi” concurenţa din partid, deputatul s-a decis să nu le permită lui Victor Stănculescu şi Victor Popescu să devină lideri de colegii. Candidatura lui Stănculescu a sabotat-o, candidând personal pentru Bălceşti, iar pe Popescu a încercat să-l combată prin Gigă Păsat. Totuşi, lui Buican nu i-au decedat simţurile politice şi a văzut că Păsat nu are nicio şansă pe colegiul nord, în faţa lui Victor Popescu, aşa că s-a decis să candideze el pentru două colegii. Îi sugerăm că dacă nu îi ajunge un singur colegiu, poate să mai ceară şefia altora…din afara judeţului. În orice caz, unul din visele de mărire ale lui Buican se va spulbera curând…curând de tot. Vom reveni cu amănunte!

 

  • Puţină lume ştie că înainte de a îmbrăţişa doctrina social – democrată, care i-a propulsat primarii cu multe mandate ,,la activ”, Sorin Romcescu (Slătioara) şi Viorel Radi (Budeşti) au cochetat cu PNL. Pe când erau foarte tineri (acum sunt doar tineri), cei doi experimentaţi edili erau participanţi la şcolile politice liberale, de la Horezu – I. Gh. Duca. Şi-i poate închipui cineva pe Romcescu şi pe Radi stând cuminţi pe scaune şi ascultând lecţiile politice predate de liderii PNL, la începutul anilor 2000?

 

  • Conflictul din ALDE Vâlcea între Dumitru Lovin şi Adrian Buşu pare să fi intrat în faza finală. După ultimele săptămâni, nici unul , nici celalalt, nu mai sunt dispuşi să ,,îngroape securea războiului”. Deputatul şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea au început să-şi dea lovituri sub centură, de o duritate personală cum numai marii duşmani îşi aplică. Păcat! Vom reveni cu amănunte picante şi…explicite.

 

  • „Mărul stricat” din Poliţia Locală Râmnicu Vâlcea îşi face în continuare „meseria” de a îmbârliga, de a-l îndoctrina şi pe noul şef (la fel cum a făcut şi cu primul), de a-i băga limba în ureche şoptindu-i tot felul de bârfe şi de a-l ţine izolat de mare parte din poliţiştii locali, încercând astfel să îl controleze. Şi, din păcate, îi cam reuşeşte manevra, ţinând cont că nici noul director nu dă semne că vrea să se remarce şi să facă treabă, ci din contră. Se vorbeşte de o schimbare radicală în bine a Poliţiei Locale din Râmnicu Vâlcea, însă sunt slabe şansele care acest lucru să se întâmple cu astfel de personaje la conducere. Imaginea instituţiei este extrem de proastă, iar vâlcenii cer din ce în ce mai des desfiinţarea Poliţiei Locale pentru că „papă banii degeaba din bugetul local”. Dacă ne aducem aminte că, în urma măririlor salariale, un şef serviciu are leafă de peste 7000 de lei, atunci suntem aproape să le dăm dreptate celor care critică Poliţia Locală neîncetat pe Facebook, pentru că unele personaje nici măcar nu justifică salariul imens pe care-l încasează.

 

  • Există un grup #REZIST şi în Poliţia Vâlcea, însă poliţiştii nu protestează împotriva guvernanţilor, ci împotriva propriului lor şef. Pe surse am aflat că se vorbeşte chiar de un boicot în IPJ Vâlcea, poliţiştii fiind nemulţumiţi de împuternicirea subcomisarului Iana la comanda unităţii. Grupul de rezistenţă se pare că e format din ofiţeri cu experienţă şi rezultate în Poliţia Vâlcea, care consideră că este de neconceput să primească ordine tocmai de la Cosmin Iana. Pe de altă parte, în aceste momente se fac jocuri pentru numirea adjuncţilor, în condiţiile în care Lucian Mongescu a renunţat, iar pe Gabriel Ciobotoiu nu-l mai vrea nimeni. Deşi la început se vehiculau anumite nume pentru adjuncţi, acum s-a schimbat schimbarea, iar subcomisarul Iana se pare că a prins „aripi”. Vom reveni cu detalii!

 

  • Există o apatie acută printre purtătorii de cuvânt ai instituţiilor publice din Vâlcea. Şi ne referim aici strict la cei care ar trebui să informeze populaţia, prin mass-media, cu privire la situaţiile de urgenţă de pe raza judeţului, la starea drumurilor sau la alte aspecte de mare interes public. Pe unii dintre ei nici să nu îndrăzneşti să-i deranjezi cu vreo întrebare la telefon (sigur, dacă răspund pentru că sunt unii care au „alergie” la telefoanele de serviciu), că îţi răspund într-o doară, iar ca salut probabil îţi iei vreo înjurătură printre dinţi. Asta ca să nu mai vorbim de timpul îndelungat ce le este necesar pentru a obţine câteva amărâte de informaţii.

Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

loading...

You May Also Like