ZVONOTECA – 20 noiembrie 2020 – VÂLCEA

• După ieșirea la pensie a lui Adrian Toader, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vâlcea a intrat în criză de management. Puterea politică l-a numit director pe un anume Dacian Sîrbu, în vârstă de 50 de ani, care lucrează în instituție din 2013. Înainte de AJPIS, Sîrbu a lucrat la Centrul Regional pentru Formare Profesională a Adulților (CRFPA), de unde a plecat cu ditamai ,,tinicheaua” de coadă. A ajuns în PNL printr-o anume Liliana Badea, actualul șef serviciu inspecție socială. Și ea a vrut să fie director, doar că liberalii au considerat că nu pot să coboare chiar atât cu numirile politice. Așa că l-au pus pe Sîrbu director, iar pe Badea, șefă la inspecție socială. Sîrbu s-a și făcut de râs când, într-o ședință cu colegii a susținut că este tehnocrat și apolitic, deși adevărul este cunoscut bine de cei prezenți. AJPIS este o instituție extrem de importantă, chiar dacă nu este în prim – planul reflectoarelor. Se ocupă cu plata ajutoarelor sociale, a alocațiilor de stat și a altor beneficii. Orice disfuncționalitate ar crea un haos în rândul multor persoane neajutorate. 

• Vâlceanul Liviu Vasilescu, fostul comandant al Poliției Române, a căzut pe moale. Deși schimbat din înalta funcție pe care o ocupa, acesta a devenit șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA) la nivel național în luna septembrie a acestui an.

• Poliția Râmnicu Vâlcea este din ce în ce mai puțin prezentă în stradă. Ce-i drept, frecvent ne bombardează cu știri de presă cu privire la așa – zisele lor acțiuni pe COVID (stau bine la poze oamenii pentru scurtul timp petrecut în stradă!), însă realitatea este cu totul alta. Polițiștii de Proximitate, polițiștii de Ordine Publică sunt practic inexistenți în comunitate. Scuza ar fi că mulți dintre ei sunt în izolare sau în carantină și e lipsă de personal, însă adevărul e că nici înainte de pandemie nu se speteau cu munca. Cât despre Biroul Rutier, ce să spunem… e mai slab ca niciodată! Mulți încă îl regretă pe Oprescu!

• Maria Bobeanu, șefa asistenților din Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, ar putea fi schimbată din funcție. Cel puțin astea sunt zvonurile din spital, iar majoritatea asistentelor așteaptă cu speranță și nerăbdare acest moment. Asta pentru că Bobeanu, de când a fost “unsă” director de Îngrijiri Medicale, nu a știut decât să dezbine personalul și să-l terorizeze cu măsuri aberante și puerile. În rest, profesional, despre Maria Bobeanu se vorbește numai la modul catastrofal. În cazul în care conducerii CJ Vâlcea îi dă gândul cel bun să o schimbe din funcție, va fi dificil de găsit un înlocuitor pentru simplul fapt că Bobeanu lasă în urmă “prăpăd”: personal dezbinat, un plan de îngrijiri lăsat baltă și o lipsă totală a măsurilor ce sunt necesare pentru acreditarea spitalului.


Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

loading...

You May Also Like