ZVONOTECA – 24 februarie 2022 – VÂLCEA

/

• Avocatul Mihai Ionuț Toartă, cel care își numără zilele în calitate de președinte al ALDE Vâlcea, e dezorientat rău. Ba că s-ar duce la AUR, partid cu care poartă o strânsă corespondență, ba că ar rămâne în ALDE pentru fuziunea cu PNL. Odată intrat în PNL, ba că ar fi cu Buican pentru vreun consiliu de administrație, ba că i-ar face opoziție acestuia. Colac peste pupăză, prietenul său, afaceristul Constantin Bitu (cel care se prezenta drept bucătarul lui Ceaușescu) are reale probleme cu presa. Trecutul său de la Olănești (unde a avut o pensiune și s-a ținut numai de prostii) și nu numai îl ajunge din urmă și i se dezgroapă toate faptele. Reacția avocatului Toartă e pe măsură. Se laudă pe la mese că e amic cu Bitu și că l-a ajutat ,,cu multe probleme” în județul Olt. Între timp, pensiunea lui Bitu de la Olănești a fost achiziționată de un cumpărător de bună credință direct de la lichidator. Fusese pusă gaj la bancă și Bitu, amicul lui Toartă, n-a mai fost solvabil. 

• O damă bine, blondină, ce lucrează în învățământ, a sucit mințile unui polițist sincer. Atât de sincer că voia s-o ia de nevastă. Mai nasol e că duduia e deja măritată, fapt care i-a strivit inima omului legii. Temperamental, bărbatul încearcă să-și găsească dreptatea și face anchete personale. A dat de ea. Stă printr-o comună din jurul Râmnicului și face parte din familia primarului de roșu din localitate. Desigur, acesta n-are niciun amestec. Dar când o începe scandalul, să te ții! 

• Înainte să fie lovit de ANI precum de un accelerat, Virgil Pîrvulescu organiza mitinguri. Nu e sigur dacă după decizia dată de Curtea de Apel Pitești viceprimarul își va duce la bun sfârșit planul. Cert este că pe un grup intern de Whatsapp a fost trimis următorul mesaj: ,,În acest sens, vă invit luni, 22.02.2022 la biroul meu din Primărie cu o listă de 20 de persoane care ne susțin și vor participa la protest. Vom demara acțiuni zilnice de mers în oraș câte trei ore împreună cu mine, urmând ca fiecărui consilier PNL să i se comunice data când este planificat.” Două binemeritate remarci. Unu – Pîrvulescu folosește biroul său din primăria de unde încasează un teanc de bani pentru munca de partid. Administrativ muncește mai deloc. Doi – regulamentul parcărilor cu plată împotriva căruia vor să facă liberalii protest a fost votat de Consiliul Municipal în unanimitate. 

• Miercuri, 23 februarie, liberalii vâlceni au fost în mari tensiuni. Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, s-a întâlnid clandestin la Vâlcea cu niște primari. Clandestin, clandestin, dar tot s-a aflat și a ieșit ,,anchetă internă”. Vineri, 25 februarie, Ludovic Orban este așteptat la Vâlcea, de data aceasta la vedere, în Râmnic. Este foarte posibil că unii primari ai PNL să încerce jocul la dublu. S-au mai văzut cazuri. 

• Fostul primar de la Berislăvești, pesedistul Ion Bușagă, a fost pentru scurtă perioadă salariat al SC Călimănești – Căciulata SA, unul dintre cei mai mari operatori de turism din județ. Paradoxal sau nu, în acest timp, conducerea societății a decis să construiască un cartier de vile tocmai la Berislăvești. Din 2020, primar al localității este Nicolae Popescu, ginerele lui Bușagă. Bineînțeles că noul primar s-a și lăudat cu viitorul cartier. Numai că, brusc, Bușagă a părăsit SC Călimănești – Căciulata. Interesant!

Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

loading...

You May Also Like