ZVONOTECA – 26 august 2016

  • Gutău, pus între ciocan şi nicovală! Se anunţă vremuri tulburi, pe plan politic, pentru primarul municipiului Râmnicu Vâlcea. Alegerile parlamentare se apropie cu paşi repezi, iar el poate fi pus în situaţia de a le întoarce spatele pesediştilor şi de a se alia cu liberalii. Acest lucru se poate întâmpla dacă PER va face alianţă, la nivel naţional, cu PNL şi se va merge pe liste comune la parlamentare. În aceste condiţii, Mircia Gutău va fi nevoit să susţină candidaţii liberali în municipiu. Dar ce se va întâmpla cu înţelegerea lui cu Costi Rădulescu de la CJ Vâlcea? Ei bine, aici e problema! Pesediştilor s-ar putea să nu le convină ca Gutău să se alieze cu liberalii şi astfel stabilitatea politică din CJ, dar şi din CL ar putea să aibă de suferit. De aceea, acţiunile politice ale primarului Mircia Gutău vor fi foarte interesante de urmărit în această toamnă.
  • Candidaţii partidelor din Vâlcea, de la alegerile locale din iunie 2016, sunt extrem de nemulţumiţi. Oamenii au aflat că nu mai primesc niciun leu înapoi din sumele cheltuite în campania electorală. Fiecare candidat a dat la partid o sumă de bani înainte de a începe campanie, iar, conform legii, toate cheltuielile partidelor din campania electorală vor fi decontate de stat. În acest fel, teoretic, candidaţii ar trebui să-şi primească banii înapoi. Numai că, practic nu se va întâmpla acest lucru. Şefii de partid i-au anunţat deja că nu vor mai primi niciun leu, pentru că „partidul are datorii mari şi trebuie plătite”. Ba mai mult, primarii şi viceprimarii aleşi în funcţie vor cotiza la bugetul formaţiunii politice cu un anumit procent din salariul pe care îl primesc lunar.

Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

loading...

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.