ZVONOTECA – 27 februarie 2017 – VÂLCEA

 

  • Doi primari liberali de oraşe au ieşit de sub autoritatea partidului. Din punct de vedere politic, dar şi administrativ, Robert Schell (Brezoi) şi Florinel Constantinescu (Călimăneşti) încep să fie legaţi (la figurat, desigur) de Mircia Gutău. Este vorba de relaţii directe sau intermediate de societăţi comerciale bine ,,înfipte” în bugetele şi proiectele celor două oraşe. Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, îşi vede, în felul acesta, atacat chiar fieful său electoral: nordul judeţului Vâlcea.
  • Conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea propune o nouă organigramă la Poliţia Locală. O organigramă controversată din punctul unora de vedere, în condiţiile în care se înfiinţează noi posturi de conducere, de parcă de directori mai mulţi ar avea nevoie Poliţia Local. Ei bine, este vorba de reînfiinţarea postului de director adjunct, în condiţiile în care în anul 2013 acesta a fost transformat în consilier juridic. Oare mai e vreun pensionar, fost poliţist, care să aibă nevoie de o nouă sinecură? Motivul reînfiinţării postului de director adjunct este destul de pueril, mai exact se face vorbire de faptul că numărul de poliţişti se măreşte de la 115 la 119, adică nu mai mult de 4 poliţişti. Şi un birou se reînfiinţează acum în „era Gutău”, după ce Matei l-a desfiinţat în 2015. Este vorba despre intervenţia pentru eficientizarea activităţii, care va avea în subordine 8 persoane, faţă de 10 cât era înainte. „Când au dreptate? Atunci sau acum? Mai ales că la momentul acela, sub semnătura lui Bulgaru, au introdus în şedinţă de Consiliu Local documente fără avizul ANFP. Oare l-au avut sau nu? Poate vor răspunde cândva. Mari mişcări au făcut Sâia şi Matei la acel moment” – ne-a mărturisit o sursă din primărie.
  • În ultimii ani, o doamnă de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea a fost promovată în funcţii de conducere, sperăm noi, pe criterii profesionale. Este vorba despre subcomisarul de poliţie Roxana Constantinescu, care s-a bucurat nu numai de simpatia fostului adjunct Voica, ci se bucură şi acum de aprecierea celor doi şefi ai Poliţiei Vâlcea, Berechet şi Giuroiu. Doamna este de profesie jurist, iar în 2016 a fost împuternicită de Voica la Serviciul Logistic. Acum, recent, subcomisarul Roxana Constantinescu a făcut pasul spre şefia Serviciului Resurse Umane din cadrul Poliţiei Vâlcea. Deci, e clar, se pricepe la toate! Ideea nu e asta însă, ci aceea că aceste mutări au aţâţat spiritele prin IPJ, nu puţini fiind cei care susţin că „la cele două servicii îşi desfăşoară activitatea ofiţeri cu experienţă şi foarte bine pregătiţi profesional, însă nu a fost şi nu sunt în graţiile celor doi capi ai Poliţiei Vâlcea”. În rest, totul e „cancan”!
  • Fierbere mare în învăţământul vâlcean după ce au fost făcute publice posturile vacante. Pentru prima dată în atâţia amari de ani, directorii şcolari (sigur, cei care ţin la posturile lor) au fost obligaţi de lege să scoată toate posturile public, pentru ca ele să fie atribuite în şedinţe publice. Mai exact, se afirmă că şefii unităţilor de învăţământ nu au mai păstrat norme întregi pentru anumite cadre didactice „piloase”. Tocmai de aceea, mulţi dintre oamenii de afaceri, politicienii şi chiar persoanele influente din anumite instituţii ale statului din Vâlcea sunt puşi pe jar în această perioadă pentru că nu mai pot interveni pentru prietenii/prietenele lor. Ei se văd puşi în imposibilitatea de a-şi mai folosi influenţa la ISJ sau chiar la directori, pentru că nu credem că mai riscă cineva pentru a le satisface lor nevoile.

* Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

loading...

You May Also Like

One thought on “ZVONOTECA – 27 februarie 2017 – VÂLCEA

  1. Asta să i-o spui doar lu” Mutu și la Infanteria, Cavaleria, Artileria și toți politrucii de sub pulpana Anabelei..!

Comments are closed.