ZVONOTECA – 30 septembrie 2016

  • Conform unor surse judiciare, fostul primar al comunei Bujoreni, Alecsandru Roşu, şi-a donat toată averea fiului său la doar o zi după ce a fost percheziţionat de procurorii vâlceni. El a reuşit acest lucru pentru că procurorii nu s-au mişcat suficient de rapid în acest caz şi nu s-au gândit ca imediat să îi pună sechestru asigurator pe toate bunurilor sale, în perspectiva recuperării prejudiciului cauzat bugetului local. Astfel, din câte se pare, la viitorul proces penal pe numele lui Roşu şi a altor angajaţi din instituţie, Primăria Bujoreni va fi nevoită să se constituie parte civilă în dosar pentru a recupera paguba făcută de ex-edilul.
  • Încă de la începutul anului şcolar, nu mai contenesc plângerile şi sesizările în ceea ce-i priveşte pe noii directori ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea. Noul şef al unităţii de învăţământ, Florin Smeureanu, se pare că face totul după cum îl taie capul sau după cum îi dictează interesele. Câţiva părinţi nemulţumiţi ne-au mărturisit că Smeureanu a făcut clasele de-a IX-a în aşa fel încât să-i mulţumească pe acoliţii săi, printre care se numără (culmea!!!) şi profesorul Cătălin Pană, cel cu care s-a luptat umăr la umăr pentru acest post. Mai mult, sunt elevi mai slabi pregătiţi care au ajuns la clase de elită doar pentru că fac meditaţie cu unul dintre directorii adjuncţi. Şi, astfel, elevii buni au fost aruncaţi în alte clase spre nemulţumirea lor şi a părinţilor lor. Însă, în învăţământul vâlcean se pare că profesionalismul, decenţa şi corectitudinea nu mai există. În condiţiile în care în funcţii de conducere ajung „piloşii” deşi ei nu au nimic în cap, nu ne mai mirăm că de învăţământul din Vâlcea se alege praful. Aşteptăm cu interes examenele directorilor, sperând totuşi că vor fi total diferite faţă de simulacrul de concurs ce a avut loc zilele trecute la Bucureşti.
  • Şi rămânem tot la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, acolo unde un învăţător ameninţă copiii de la clasa 0 că îi lasă repetenţi. Este vorba de câţiva băieţei mai năzdrăvani, care încă nu s-au obişnuit cu regulile de la şcoală şi de care învăţătorul vrea să scape, spunându-le părinţilor că nu vrea să se chinuiască cu ei patru ani de zile. Dar, oare, menirea învăţătorului nu este aceea de a-i educa pe elevi şi de a le îndruma paşii în viaţă?!
  • Conducerea PSD centrală a avertizat organizaţiile judeţene să pună pe listele pentru parlamentarele de la sfârşitul acestui an numai candidaţi care pot atrage voturi. Dragnea le-ar fi spus liderilor din teritoriu că îl interesează doar ca organizaţiile să aducă multe voturi din teritoriu şi nimic altceva. Adică el cere ca pe liste să fie trecuţi politicieni cu notorietate şi bine văzuţi de cetăţeni. Directiva a ajuns şi la Vâlcea, iar preşedintele Costi Rădulescu are de gând să ţină cont de ea şi săptămâna viitoare va stabili lista celor ce vor fi parlamentari de Vâlcea pentru următorii patru ani. Primul lor pe listă la Deputaţi se pare că este bătut în cuie, Romeo Rădulescu fiind în acest moment politicianul ideal pentru PSD în ideea că acesta aduce multe voturi.

* Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului

loading...

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.