ZVONOTECA – 6 septembrie 2016

  • Se aude că imediat după ce şi-a luat în primire mandatul, primarul comunei Malaia, Gabriel Ţolea, a şi luat o ţeapă. Ce-i drept, nu una de proporţii, câteva sute de lei, dar episodul este interesant prin desfăşurarea lui. Nici nu se instalase bine pe fotoliul de edil – şef al bogatei comune din nordul judeţului, că a şi primit un telefon de la un tip care s-a prezentat ca fiind de la echipa de anchete jurnalistice a TVR. ,,Solicitantul” i-a spus lui Ţolea că a intrat în posesia unor documente care îi incriminează activitatea de la Garda Forestieră (fostul ITRSV). Trebuie spus că înainte de a fi ales primar la Malaia, Gabriel Ţolea a fost inspector al Gărzii Forestiere. Primarul s-a speriat şi a trimis la Bucureşti, aşa cum a cerut ,,solicitantul”, un salariat al Primăriei Malaia, care să vadă despre ce este vorba şi să-i transmită acestuia ,,capetele de acuzare”. Doar că acolo, misteriosul ţepar de la Bucureşti s-a dovedit a nu fi jurnalist. I-a cerut bani, pentru un oarecare motiv, salariatului primăriei (care era de fapt salariată) şi a dispărut ca măgarul în ceaţă. Doamna ,,a muşcat” momeala din plin şi abia a avut cu ce se întoarce acasă. Scriem aceste rânduri pentru a-i pune în gardă pe toţi cei care pot să aibă parte de aceeaşi ,,momeală”, dar ne şi întrebăm care sunt motivele pentru care Ţolea a reacţionat ca un om ce se simte cu musca pe căciulă?
  • Fostul consilier judeţean şi fostul co – preşedinte a OFL Vâlcea, Iuliana Moise, este într-o amplă campanie mediatică de promovare şi ,,albire” a imaginii publice. Demersul este inutil nu pentru că presa vâlceană nu are forţa necesară să promoveze un personaj politic, ci pentru că politicianul în cazul nu poate fi promovat parlamentar. Fiindcă asta îşi doreşte doamna care, după tot ce-a povestit prin presă, poate candida la titlul de cel mai mincinos şi lăudăros politician al judeţului Vâlcea, cu titlul de Iuliana ,,Două vorbe, trei minciuni” Moise. După cele două înfrângeri de anul acesta (pierderea locului în CJ şi eliberarea din funcţia de co – preşedinte al OFL), Iuliana Moise trebuie să fie pregătită şi pentru a treia lovitura: nu va ocupa un loc eligibil pentru parlamentare! Oricât s-ar lăuda cu bogata sa activitate şi experienţă…
  • Se aude că i s-a pus gând rău directorului Spitalului Judeţean, Dan Ponoran. Odată cu el, ,,au fost luaţi la ochi” şi alţi directori de unităţi spitaliceşti care, fie sunt liberali, fie sunt asimilaţi, prin conjunctură, PNL. Deşi a planat şi încă mai planează acuza cum că ar face politică liberală, trebuie să i se acorde lui Ponoran cel puţin un merit. Spitalul Judeţean a început să-şi plătească datoriile şi să aibă necesarul de medicamente.
  • Deşi se află pe un trend ascendent la nivel naţional, PRU nu se poate ,,sălta” în procente la Vâlcea. Asta ,,se datorează” conducerii judeţene care încearcă să trăiască doar din scandaluri mediatice. Naţionalismul o fi critic, prin definiţie, mai ales atunci când interesele naţionale sunt călcate în picioare (chestie care se întâmplă demult în România), dar are şi alte laturi. Naţionaliştii de substanţă au o bogată cultură generală, se raportează la istorie, sociologie şi geopolitică. În schimb, Florin Brăgău… No comment!

Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

loading...

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.