ZVONOTECA – 7 noiembrie 2018 – VÂLCEA

  • Un fost polițist, ajuns acum mare politician, tot insistă să își bage nasul în treburile IPJ Vâlcea. Omul și-a făcut și până acum mendrele, folosindu-și influența la București pentru anumite împuterniciri. Însă acum se pare că vrea să “dicteze” și cine va câștiga concursurile de adjunct din cadrul Poliției Vâlcea. Evident, marele politician are preferații lui și nu contează că aceștia, din punct de vedere profesional, nu se ridică la standardele unei conduceri de unități județene. Ei trebuie să fie doar manevrabili. Unul dintre candidații susținuți puternic de partea politică este comisarul șef Ion Matei, cel care și-a făcut un hobby din a participa la concursuri și a le pica cu brio, ba chiar cu note jenante ce ar determina orice om cu bun-simț să se retragă ușor. Acesta și-a demonstrat limitele și a arătat că un post de conducere este o pălărie prea mare pentru el, însă nu se resemnează. Vă vom ține la curent cu ce se întâmplă la concursul de joi, 8 noiembrie 2018, pentru un post de adjunct al IPJ Vâlcea.
  • Rămânem tot în sfera polițienească și atragem atenția că polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea nu-și fac întru totul datoria. Anumite zone din oraș sunt pur și simplu ignorate de “milițieni”. Spre exemplu, în Colonie Nuci și în zona Morilor se circulă cu viteză și de multe ori se urcă la volan persoane care nici măcar nu dețin permis de conducere. Dar nimeni nu vede, nimeni nu aude! Poliția municipiului este de o bună perioadă într-o stare de letargie din care nu credem că va ieși prea repede, pentru că nu are cine să o scoată.
  • Un doctor vâlcean are o gravă problemă de ordin penal și moral. Prin mijloace ilegale, îi oferă unei asistente doze de calmant ce se obțin doar cu aprobarea medicului. Luată repetat, substanța devine drog. Asistenta a devenit dependentă și și-a pierdut mințile (la propriu și la figurat) după doctor. După sex și droguri, nu poate să urmeze decât pușcărie.
  • Trei concursuri cu cerințe de studii absolut bizare vor avea loc la nivelul județului Vâlcea. Unul dintre ele este organizat de Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor, fiind vorba de un post de inspector de specialitate, gradul profesional IA, în cadrul Compartimentului Administrativ, Deservire. Ei bine, pentru această funcție, organizatorii solicită studii în domeniul ştiinţelor sociale sau în domeniul ştiinţelor umaniste şi, surpriză, arte. Ce treabă are compartimentul administrativ cu artele, nu se știe!? Celelalte două concursuri sunt organizate de Poliția Locală Râmnicu Vâlcea. Aici s-au scos la concurs posturile de şef serviciu, gradul II – Serviciul Supraveghere, Fluidizare Trafic şi Intervenţie și şef serviciu, gradul II – Serviciul Control – Direcţia Poliţiei Locale. Deși pare ilogic, pentru ambele posturi se cer studii economice.
  • Cui îi este dor de tăietorul de lemne fruntaş pe ramură Dan Droaşcă, să-l caute în sfera de influenţă a familiei Boromiz. După atâtea năzbâtii, care de care mai mari, Droaşcă a găsit protecţia după care tânjea. Taie puţintel şi cu fereală doar în Ţara Loviştei, în obştile controlate direct sau indirect de familia Boromiz. Acolo sunt preţuri bune, seriozitate (pentru că Boromizii sunt prea ,,grei” ca să fie ţepari ieftini) şi oferă şi protecţie….de orice fel. Ţinem un pariu: ca ,,satelit” al acestei familii de magnaţi, Droaşcă va ieşi de pe lista clienţilor justiţiei vâlcene.
  • Iuliana Moise insistă din ce în ce mai tare să fie preşedinta ALDE Vâlcea. Dintr-un sondaj de uz intern realizat de PSD reiese ,,forţa” politică a doamnei. Din 500 de chestionare completate actualul primar, Florinel Constantinescu, a luat peste 320. Cifra incredibilă este şi rezultatul blatului urât mirositor pe care PSD Călimăneşti îl are cu edilul. Revenind la Iuliana Moise, menţionăm că aceasta a fost a patra pe listă, sub 20 de chestionare fiind completate cu numele ei la secţiunea ,,pe aţi vota la funcţia de primar?” Şefa RAR are circumstanţa atenuantă în înţelepciunea populară. Un proverb spune că ,,nimeni nu este profet în ţara lui”, iar zicerea se potriveşte perfect cu numele biblic al doamnei. Însă în ţara cui poate fi Moise profet?!

 

Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.
loading...

You May Also Like