ZVONOTECA – 9 februarie 2018 – VÂLCEA

  • Ce se întâmplă când degenerează presa?! Ilustrează articole critice la adresa taţilor, cu fotografiile copiilor minori. S-a întâmplat la Vâlcea. Pe fondul atât de des întâlnit al unor contre între editorii de presă, o publicaţia şi-a permis publicarea unei fotografii de o indecenţă incalificabilă. Redactorul semnatar (sau cine o fi scris textul) l-a atacat pe unul dintre ziariştii vâlceni…nimic neobişnuit. În loc să pună poză cu persoana la care făcea referire articolul, s-a pus o poză cu fiul acestuia, în vârstă de 11 ani. Abia după o zi figura copilul a fost blurată, probabil de spaima gestului comis. Nu îi luăm apărarea tatălui, care este un ziarist polemist, obişnuit să atace şi să fie atacat. Luăm partea copilului minor care, sub nicio formă, nu merita acest lucru. Ziaristul în cauză, tatăl copilului, este Tiberiu Pîrnău (Ziarul de Vâlcea), iar publicaţia care s-a folosit de fotografia minorului este Timpul de Vâlcea.

 

  • PNL Râmnicu Vâlcea este ,,tare-n clanţă” doar pe Facebook. La dezbaterea publică a bugetului primăriei, doar trei liberali au fost pe „pe metereze”: prim – vicepreşedintele Claudia Banu, consilierii municipali Grig Crăciunescu şi Dumitru Vâlcu (prestaţie jalnică, mai bine nu venea). Unde au fost, într-un asemenea moment important, guralivii Victor Giosan (cică pe la Chişinău) şi Bogdan Popescu? Şi, mai important ca orice, unde a fost deputatul Cristian Buican?! E uşor pe Facebook, dar când trebuie să intri „în teren”, îţi găseşti motive, deplasări, stări de rău…

 

  • Deşi ALDE s-a folosit din plin de banii şi notorietatea Iulianei Moise, „divorţul” pare iminent. Pentru că Moise n-a mai fost, subit, pe placul lui Dumitru Lovin, s-a produs ruptura. Chiar dacă are toate perspectivele unei creşteri politice sănătoase, ALDE se va prăbuşi sub apucăturile lui Lovin, iar la partid vor rămâne trei – patru aplaudaci care să-i ia acestui om scamele de pe sacou. Iar Iuliana Moise, dezorientată politic ca de obicei, va apela (pentru a câta oară?!) la manevrele oculte arhicunoscute ce o vor menţine, în pofida oamenilor PSD – ului, şefă la RAR Vâlcea.

 

  • La Taxi Alpin din Râmnicu Vâlcea se pare că mai mulţi taximetrişti sunt în conflict cu una dintre centraliste. În data de 24 ianuarie 2018, un cititor al publicaţiei noastre s-a aflat întâmplător într-un taxi al acestei firme în momentul în care centralista s-a dezlănţuit, vorbindu-le extrem de urât şi de răstit şoferilor. Nu i-a fost ruşine de clienţii care se aflau în acel moment în taxi-uri, vocabularul folosit fiind extrem de colorat.

 

  • La bilanţul prezentat cu uşile închise la Poliţia Vâlcea, am auzit că inspectorul şef se lăuda că infracţionalitatea este în scădere în Vâlcea. Păi da, normal că e în scădere atâta timp cât poliţiştii lipsesc cu desăvârşire din stradă şi nu are cine să înregistreze infracţiunile. V-am mai povestit de cazul din Frânceşti, acolo unde poliţiştii acuză dureri la mână în momentul în care li se cere să înregistreze un dosar de furt. Ei bine, nici în municipiu nu stăm mai bine. La sfârşitul lunii ianuarie 2018, mai multe persoane au sesizat pe site-urile de socializare că un bătrân a fost tâlhărit de un ţigan în zona Pieţei Nord şi niciun poliţist, fie el local sau municipal, nu a fost de găsit prin zonă, în ciuda eforturilor de a da de ei. Este arhicunoscut faptul că zona Complexului Nord este împânzită de ţigani zilnic, ei făcând numai nenorociri, iar poliţiştii lipsesc cu desăvârşire din peisaj. Oare trebuie ca prefectul de Vâlcea să ia din nou atitudine, pentru că „miliţienii” refuză să îşi facă meseria? Cât despre poliţiştii locali, este inutil să mai spunem ceva, dar la urechile primarului trebuie să ajungă totuşi informaţia că vineri, 9 februarie 2018, în jurul prânzului, nu mai puţin de şapte poliţişti locali (3 îmbrăcaţi civil şi 4 în uniformă) se „ţineau de mână” prin târgul de la Goranu. Şi te mai miri că de ce nu sunt prezenţi când se petrece ceva grav în municipiu?!

 

  • Mai rar am văzut un consilier local mai penibil decât liberalul Constantin Băzăvan. La ultima şedinţă a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, omul s-a făcut pur şi simplu de râs ori de câte ori a luat cuvântul, el dovedind că vine la şedinţe nepregătit şi nedocumentat. Sigur, nu este prima dată şi, mai mult ca sigur, nici ultima dată. Însă de neînţeles este lipsa de reacţie a şefilor PNL Râmnicu Vâlcea, care vor să emită pretenţii la viitoarele alegeri având un asemenea specimen în Consiliul Local, promovându-l şi lider al grupului de consilieri liberali. Cu aşa opoziţie în Consiliul Local şi aşa prezenţă jenantă în spaţiul public, devine tot mai clar că liberalii nu vor reuşi să treacă de 15% în municipiu la viitoarele alegeri.

 

Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.
loading...

You May Also Like