ZVONOTECA – 9 ianuarie 2018 – VÂLCEA

  • În preajma sărbătorilor de iarnă, bâlbâielile au fost la ordinea de zi în Primăria Horezu. S-a votat de două ori în Consiliul Local pentru achiziţionarea şi împărţirea cadourilor de Crăciun, pentru copii. Fiindcă primul vot nu s-a dat legal, nerespectându-se procedurile în rigoare, a fost nevoie de o a doua convocare a consilierilor, exact când aceştia aveau sarmaua-n gât. Şi asta n-ar fi tot! Între Crăciun şi Anul Nou, a fost organizată şedinţa festivă a Consiliului Local, unde, în afară de foştii primari, au mai fost invitate şi alte personalităţi ale oraşului. Deşi întâlnirea trebuia să înceapă la ora 16:00, preşedintele de şedinţă, consilierul local Dumitru Drăgănescu, a deschis-o la 15:00, iar la 15:15 a închis-o brusc, după ce s-au citit câteva discursuri de felicitări. Cu acest prilej, a existat o discuţie mai mult decât aprinsă între primarul Nicolae Sărdărescu şi Drăgănescu. Neînţelegerile dintre cei doi sunt mai vechi. Consilierul local este socrul omului de afaceri Doru Florescu, patronul SC Urban. Surse din Horezu susţin că actualul primar n-ar mai vedea cu ochi buni prelungirea contractului de salubrizare pe care SC Urban îl are în oraşul olarilor.
  • Pe Doru Dumitraş, preşedintele Curţii de Conturi Vâlcea, l-a uitat Dumnezeu, puterea politică şi opinia publică pe funcţie. Pare veşnic! Are vreo zece ani la „activ” şi nu dă semne că ar vrea să renunţe la şefia importantei instituţii. Nu doar că în democraţie schimbarea este binevenită, mai ales după atâţia ani, dar lui Dumitraş chiar i s-a urcat la cap… Din nenorocire pentru el, există câteva înregistrări ale unor discuţii telefonice între ei şi câţiva primari. Potrivit acestor înregistrări, Dumitraş îi roagă pe primari să mai „pună de-o vânătoare”. Omul e tare împătimit într-ale trasului… cu puşca. Şi nu se face singur de râs, îl mai face şi pe vicepreşedintele CJ Vâlcea, Valer Tudor, în numele căruia îşi permite să vorbească foarte des, spunând că îi va fi companion de vânătoare. Nu-i frumos, domn preşedinte, că după aceea tot dumneavoastră, sau subalternii, vă duceţi prin judeţ şi scoateţi sufletul primarilor, controlând până „la sânge”.
  • Situaţie din ce în ce mai grea, spre disperată, pentru omul de afaceri Dan Droaşcă. Organele statului au ajuns la concluzii „sumbre” pentru el, conform unor surse extra – judiciare. Nu este singurul exploatator forestier care are „ştreangul legii” în jurul intereselor financiare. Şi Virgil Covercă, patronul de la Forestcov, coleg de „apucături” cu Droaşcă, este cam în aceeaşi situaţie. Vom reveni!
  • Rău a mai ajuns PNL! Cele mai recente alegeri pentru conducerea naţională a OFL au dovedit, din plin, acest lucru. Doamne liberale au ales-o pe Cecilia Văduva (consilier judeţean la Vâlcea) preşedinte al Curţii de Onoare şi Arbitraj, în dauna avocatei Maria Olaru (şi aceasta originară tot din Vâlcea, dar îşi desfăşoară activitatea la Bucureşti). Cine se lasă pradă unui prostesc patriotism local, ar putea spune că e bine. Totuşi, în cel fel or fi gândit votantele când au ales o patroană de frizerii să se ocupe de respectarea statutului şi de litigiile interne, în locul unei avocate cu numeroase prezenţe în media naţională?!
  • Şeful de la Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vâlcea este ironizat de fiecare dată când prezintă rapoartele de activitate la Prefectura Vâlcea. Omul se bâlbâie în continuu şi răspunde total aiurea la întrebările ce i se pun. Cu o astfel de atitudine, Ionuţ Pîslaru stârneşte de foarte multe ori hohote de râs în rândul membrilor Colegiului Prefectural. Asta în timp ce prefectul Florian Marin i se adresează de fiecare dată cu o uşoară batjocură şi cu un zâmbet amar în colţul gurii.
  • Luni, 8 ianuarie 2018, haita de câini maidanezi de la Costeşti – Bistriţa a fost la un pas să facă o nouă victimă. De data aceasta, o îngrijitoare a Centrului de Educaţie Incluzivă Bistriţa a fost atacată de patrupezi, scăpând ca prin minune cu doar câteva zgârieturi. Conform localnicilor, după incidentul cu bătrânul sfâşiat în curtea Centrului de Vârstnici de la Bistriţa, autorităţile au găsit o soluţie „bombă” pentru a împrăştia câinii. Se pare că angajaţii centrului au fost „înarmaţi” cu petarde, ei aruncând cu ele după maidanezi pentru a-i alunga în pădure. Or fi rămas pe stoc de la Revelion! Incredibil!
  • Există medici în ambulatoriul Spitalului Judeţean Vâlcea care vin la program cu 1-2 ore întârziere. Se întâmplă în special dimineaţa, iar pacienţii sunt nevoiţi să stea pe holuri cu orele, într-o îmbulzeală îngrozitoare. Pe de altă parte, în spital există o asistentă care ar fi ameninţat cu DNA-ul dacă nu ia un concurs pe un anumit post. Ca să se liniştească apele, se pare că va fi „mângâiată” cu un post la Ortopedie.
  • Anul nou nu a început deloc bine pentru poliţiştii vâlceni care au participat la concursul pentru postul de şef al Serviciului Resurse Umane din cadrul IPJ Vâlcea. Concursul a avut loc la IGPR, iar cei doi candidaţi care s-au înscrie – subcomisar Roxana Constantinescu şi subcomisar Gheorghe Avanu – au picat cu examenul cu brio. Ca urmare, comisarul şef Rodica Salan ocupă funcţia interimară până la o nouă decizie. Gurile rele din Poliţia Vâlcea spun că actualul interimar ar fi candidat în trecut pentru o funcţie la Paşapoarte, însă a avut dificultăţi cu testarea psihologică. În altă ordine de idei, pentru că tot vorbim de testarea psihologică a personalului MAI, nu ar fi rea ideea ca fiecare poliţist din Vâlcea să mai fie încă o dată testat psihologic, dar să fie „pe bune”. Ar putea apărea surprize!

Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

loading...

You May Also Like