Criminal din Vâlcea, condamnat la 8 ani de închisoare. Și-a omorât nevasta!

Și-a abandonat soția într-o baltă de sânge, după ce a bătut-o cu bestialitate și a băgat-o în comă. Pentru că nu a primit îngrijiri medicale în timp util, femeia a murit. Acum, criminalul și-a primit pedeapsa, el fiind trimis după gratii pentru următorii opt ani.

Dumitru Munteanu, de 60 de ani, din comuna Valea Mare, județul Vâlcea, s-a transformat în criminal într-un moment în care se afla într-o stare avansată de ebrietate. Tragedia a avut loc în data de 17 decembrie 2017, când soții Munteanu s-au luat la ceartă în curtea gospodăriei lor. Scandalul a degenerat însă şi s-a ajuns la violenţă extremă. La un moment dat, bărbatul a început să-și lovească brutal nevasta cu pumnii şi picioarele.

Bătută cu bestialitate, femeia a căzut la pâmânt şi s-a lovit cu capul de ciment, intrând în comă. Dumitru Munteanu nu s-a sinchisit să sune la 112 şi să ceară ajutor medical, ci a plecat liniştit, în timp ce femeia zăcea în curte într-o baltă de sânge.

După o perioadă destul de îndelugată de timp, un vecin a observat-o pe Elena Munteanu căzută în curte şi a anunţat imediat evenimentul. Din păcate, femeia nu a mai putut fi salvată de cadrele medicale ajunse la faţa locului, ea decedând.

Expertiza medico-legală a scos în evidenţă faptul că femeia a fost bătută cu bestialitate, însă rana care i-a adus decesul a fost cea de la cap, din momentul în care a căzut la pământ. În aceste condiţii, Dumitru Munteanu a fost trimis în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte şi violenţă în familie.

În data de 25 martie 2019, Curtea de Apel Pitești a dat sentința finală în acest dosar, trimițându-l după gratii pe Dumitru Munteanu.

„În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite apelul declarat de inculpatul Munteanu Dumitru, împotriva sentinţei penale nr. 200/10.10.2018 pronunţată de Tribunalul Vâlcea în dosarul nr. 577/90/2018, intimat parte civilă fiind Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vâlcea. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată, descontopeşte pedeapsa rezultantă în pedepsele componente şi înlătură sporul aplicat. Rejudecând, Reduce la 8 ani pedeapsa aplicată pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 195 C.pen. rap. la art. 199 alin. 1 C.pen. Contopeşte pedepsele aplicate, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 8 ani închisoare, sporită cu 2 luni închisoare, în total inculpatul urmând să execute 8 ani şi 2 luni închisoare, în condiţiile art. 60 C.pen. În baza art. 241 alin. 1 lit. c Cod procedură penală, încetează de drept măsura controlului judiciar sub puterea căruia se află inculpatul Munteanu Dumitru. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat la 300 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală onorariul avocatului din oficiu în sumă de 260 lei se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Argeş şi va rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 25 martie 2019, la Curtea de Apel Piteşti – secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” – se arată în minuta instanței. 

Bărbatul a fost încarcerat într-un penitenciar din județul Argeș.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like