ATENŢIE PESCARI! A început prohibiţia! Poliţia Vâlcea, în control!

Potrivit Ordinului nr. 8/174/2018, în perioada 7 aprilie – 5 iunie 2018, adică pe o durată de 60 de zile, s-au instituit măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Ca urmare, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au dat startul unei ample acţiuni de control pe malurile râului Olt, deşi nu s-a făcut deloc prevenţie înainte de a se trece la sancţiuni. Astfel că, marţi, 10 aprilie 2018, poliţiştii au aplicat deja 9 amenzi, în valoare de 1.100 lei, pescarilor sportivi care au mers să se recreeze în a treia zi de Paşte. De asemenea, au fost suspendate şapte permise de pescuit pe o perioadă de 90 de zile.

Însă e bine de ştiut de acum înainte că a început perioada de prohibiţie, pescuitul sportiv este interzis, iar poliţiştii vor continua raziile pe râul Olt. Evident că oamenii legii ar trebui să-i aibă în vedere şi pe braconierii piscicoli din zonele Galicea, Drăgoeşti, Ioneşti, Prundeni, Drăgăşani etc. şi nu doar în perioada de prohibiţie, ci tot timpul anului.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like