UPDATE. 8 bărbați arestați după perchezițiile din Vâlcea. Vezi cine sunt traficanții de droguri!

În urma celor 16 percheziții ce au avut loc în județul Vâlcea, săptămâna trecută, mai precis în data de 13 august 2019, procurorii DIICOT Vâlcea au propus arestarea preventivă a 8 bărbați, din cei 14 suspecți. Este vorba despre persoane ce sunt bănuite că făceau parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Bărbații sunt din Râmnicu Vâlcea, Băile Olănești, Berbești și Vlădești.

Propunerea de arestare preventivă a fost admisă de judecătorii din cadrul Tribunalului Vâlcea, iar cei 8 suspecți au fost trimiși după gratii pentru 30 de zile.

“Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea. În baza art. 226 Cod de procedură penală raportat la art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală; Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.08.2019 şi până la data de 12.09.2019 inclusiv, a inculpaţilor: 1. MORUN EUSEBIU ; 2. DUMITRAȘCU PETRE VALERIAN; 3. DUMITRAȘCU ANDREI CONSTANTIN ; 4. DUMITRAȘCU GEORGE ADRIAN ; 5. RĂDESCU MIHAI – RĂZVAN ; 6. ANGHEL CONSTANTIN ; 7. DIACONESCU ALEXANDRU ; 8. CIUTACU GHEORGHE CRISTIAN” – se arată în minuta instanței Tribunalului Vâlcea.

60 de kg de droguri descoperite de procurori

În fapt s-a reținut că, începând cu luna mai 2019, pe raza județului Vâlcea a fost constituit un grup infracțional organizat format din 14 suspecți, cu vârste cuprinse între 17 și 52 de ani, care a avut ca scop înființarea a cel puţin 5 culturi de cannabis, în vederea obţinerii unor cantităţi importante de droguri de risc, pe care intenționau să le comercializeze către terțe persoane.
„În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a reținut faptul că cei doi lideri ai grupului infracțional au racolat prin intermediari un număr de 4 suspecți care pentru a obține un câștig financiar rapid, au acceptat ca începând cu luna iunie 2019 să înfiinţeze culturi de cannabis, constând în 150-200 plante, la imobilele deținute de către acestia pe raza județului Vâlcea.
Aceste imobile erau situate în zone izolate şi greu accesibile, pentru a evita depistarea activităţii ilicite desfăşurate. 
Creşterea şi îngrijirea plantelor a fost realizată de către membrii grupării, sub supravegherea celor doi lideri, care ulterior au procedat la punerea în vânzare a cantităţilor de cannabis pe piața ilicită din municipiul Râmnicu Vâlcea și a altor localități.
Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate 5 culturi outdoor de canabis, constituite cu peste 668 de plante în diferite stadii de dezvoltare, 1,5 kilograme cannabis, 20 de comprimate ecstasy, 2 țigarete confecționate artizanal, 7 grindere, recipiente cu urme de fragmente vegetale, 39 de telefoane mobile și 18 cartele S.I.M., 5 laptop-uri, 3 stick-uri de memorie, 2 carduri S.D., suma de 400 de euro și 4.480 de lei, autoturisme și alte bunuri ce urmează a fi indisponibilizate.
Cantitatea de cannabis rezultată de pe culturile astfel depistate este de cel puțin 60 kilograme și urma să fie comercializată de către liderii grupării la o valoare de piaţă de minim 500.000 euro.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea urmează a fi aduse, în vederea audierii, un număr de 16 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale și Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.” – se arată într-un comunicat al DIICOT.

You May Also Like