VÂLCEA. Porci transportaţi ilegal, confiscaţi şi omorâţi

Două transporturi ilegale de suine au depistat în ultimele zile poliţiştii vâlceni. Deşi autorităţile au anunţat că există câteva focare active de pestă porcină în judeţul Vâlcea, iar transportul porcilor este interzis, doi vâlceni nu au ţinut cont de restricţii. Ca urmare, poliţiştii care i-au depistat au confiscat porcii şi au sancţionat şoferul. Porcii au fost predaţi celor de la DSVSA şi eutanasiaţi.

„În ziua de, 04 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Măciuca au oprit pentru control, pe raza comunei Fârtățești, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din comuna Mateești.

În urma controlului efectuat autoturismului, polițiștii au descoperit 4 suine mici pentru care bărbatul nu deținea documente de proveniență sau de transport.

La fața locului s-au prezentat și specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor care au procedat la eutanasierea și îngroparea suinelor, iar bărbatul a fost sancționat contravențional.

În noaptea de 04/05 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Brezoi au oprit pentru control, pe raza orașului, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din județul Argeș.

În urma controlului efectuat autoturismului polițiștii au descoperit că acesta transporta două suine de aproximativ 60 de kg, pentru care nu deținea documente de proveniență și de transport.

La fața locului s-au prezentat și specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor care au procedat la eutanasierea și îngroparea suinelor, iar tânărul a fost sancționat contravențional” – se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

You May Also Like