485 de ani de atestare documentară a localității Vlădești. Mesajul primarului Cosac

/

“15 Mai este o zi deosebită pentru noi, vlădeștenii.

Este momentul când satul Vlădești este atestat documentar pentru prima dată, în anul 1535, în timpul domniei lui Vlad Călugărul, atunci când voievodul dă un hrisov de stăpânire al Schitului Sfinții Arhangheli, asupra moșiei Vlădești, pe care era clădit. Toate documentele arată că localitatea este menționată în mod cert la începutul secolului al XVI-lea, iar toponimul Vlădești are la origine antroponimul Vlad, numele întemeietorului acestei așezări, iar noi, urmașii lor, le purtăm numele, numindu-ne vlădeșteni.

Lumea satului nostru vlădeștean se distinge printr-o legătură strânsă între sătean și istorie, între sătean și divin, o lume armonioasă, ce reconfirmă ideea de continuitate, de frumos, o lume plină de tradiții creștine ale satului românesc, deținător de comori de mare preț, comori ce așteaptă să fie descoperite. Să îi mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate binecuvântările date nouă, celor ce trăim pe aceste meleaguri. Să avem credința și speranța că vremurile ce vor veni vor fi blânde cu noi toți, că vom putea trece cu bine peste toate aceste încercări legate de actualul context al pandemiei, al stării de urgență, și că viața noastră își va relua cursul firesc, liniștit, armonios și frumos, iar proiectele noastre vor fi duse până la capăt, spre mulțumirea și bucuria noastră, a celor ce trăim în Vlădești.

De aceea, de Ziua localității noastre, vă spun La mulți ani, dragi vlădeșteni, și vă mulțumesc pentru susținerea și încrederea pe care mi-o acordați.

La mulți ani, Vlădești, La mulți ani, vlădeșteni!”

Primar, ADRIAN COSAC

loading...

You May Also Like