Comuna Păușești, supravegheată cu drona pentru prevenirea incendiilor

În contextul în care, în ultimele zile, județul Vâlcea a fost pârjolit de zeci de incendii care au distrus peste 500 de hectare de vegetație uscată (dar și o gospodărie din Glăvile), primarul comunei Păușești Otăsău, Cătălin Avan, a transmis că, în localitatea pe care o reprezintă se vor folosi inclusiv mijloace moderne (precum drona) pentru supraveghere. Cetățenii care fac focul pentru a incendia resturi vegetale uscate (lucru interzis de legislația în vigoare) vor fi amendați.

„Nu puneți în pericol locuințele, animalele și chiar viețile omenești! Vântul poate provoca un dezastru din orice foc mic! Noi vom supraveghea din dronă toată localitatea și acolo unde apare foc sau fum se va deplasa imediat șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență și garantat vom aplica amenzile maxime prevăzute de legislație!”, a declarat Cătălin Avan.

Primarul promite rezolvarea problemelor din zona Buzdugan Lunca

Cătălin Avan a mai punctat un aspect la care cetățenii ar trebui să știe cât de mult ține edilul din Păușești: curățenia din comună.„În zona Buzdugan Lunca, unii dintre noi au reînceput să arunce deșeuri din gospodării, pe malurile Otăsăului! Vom aplica legea și în aceste cazuri și vom trece la amenzi! Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a încheiat, în stil nemțesc, edilul din Păușești.

loading...

You May Also Like