FOTO. Primăria Budești a amenajat un centru de vaccinare în satul Ruda

Primăria Budești a amenajat și dotat un centru de vaccinare în comună cu fonduri din bugetul local, locația primind avizul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea. Locația aleasă este satul Ruda, mai precis la Căminul Cultural Ruda, o clădire renovată și modernizată acum trei ani.
După cum bine se știe, vaccinarea nu este obligatorie, primarul Ion Vlădulescu susținând că fiecare cetățean trebuie să decidă asupra dacă dorește să se imunizeze împotriva COVID-19 sau nu.

“Am reușit să amenajăm centrul într-un timp foarte scurt, mai precis în aproximativ opt zile. A fost un efort foarte mare atât financiar, cât și uman, dar am reușit să îl punem la punct. Eu credeam că va începe vaccinarea la noi de pe data de 15 ianuarie, însă se pare că deocamdată vor funcționa doar 6 centre în județ. Prefectura știe când se va începe vaccinarea și la Budești, pentru că trebuie să fie stabilită o echipă de vaccinare: medici, șef centru, asistenți medicali, registratori… Adică necesită o întreagă echipă pentru ca acest centru să funcționeze așa cum trebuie. Aici se vor vaccina și cetățenii din Golești, Milcoiu, Dănicei, Nicolae Bălcescu, Galicea și Stoilești.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like