Iluminat public modern, gaze naturale, parc fotovoltaic și modernizarea drumurilor de tarla din Scundu

Modernizarea iluminatului public din comuna Scundu este un obiectiv important pentru primarul Mihai George Blejan în perioada imediat următoare. Tocmai de aceea, edilul șef a depus două proiecte în acest sens la Agenția Fondului de Mediu. Ambele proiecte constau în înlocuirea vechilor corpuri de iluminat de pe drumurile principale cu unele cu LED, moderne. Asta înseamnă montarea a aproximativ 600 de corpuri de iluminat.

„Unul dintre avantajele proiectului este că vom plăti mai puțin pentru iluminatul public stradal. Este un sistem inteligent, controlul lămpilor fiind făcut în mod progresiv, cu ajutorul unui mecanism, astfel încât fiecare lampă va lumina la intensitatea prestabilită doar atunci când se îndeplinesc condițiile-limită de declanșare a semnalului de comandă. Cert este că, prin acest proiect, valoarea facturii se va reduce undeva la jumătate. Un alt avantaj este cel al calității iluminatului stradal public” – spune primarul localității Scundu, Mihai George Blejan.

Totodată, primarul Blejan a dat deja startul demersurilor pentru proiectul de introducere a gazelor naturale în localitate. Pentru ca proiectul să fie eligibil și aibă șanse sporite spre obținerea finanțării, comuna Scundu s-a asociat cu localitățile Șirineasa, Glăvile și Pesceana. Formarea unei asociații intercomunitare le va facilita celor patru comune accesarea de fonduri pentru realizarea unui proiect mult dorit de cetățeni. 

Un alt proiect interesant pe care-l pregătește primarul comunei Scundu, Mihai Blejan, este legat de amenajarea și construirea unui parc fotovoltaic. Asta în contextul în care localitatea va avea un sistem de ilumina public modern, constând în înlocuirea actualelor corpuri de iluminat pe drumurile principale cu aproximativ 300 de leduri. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 1 milion de lei. 

Mai mult decât atât, primarul comunei Scundu, Mihai Blejan, a pregătit pentru comună un proiect extrem de important. Este vorba despre implementarea proiectului ”Modernizare drumuri de exploatare agricolă în comuna Scundu, județul Vâlcea”, obiectiv de investiții în valoare de aproximativ 1 milion de euro. Prin acest proiect cu fonduri nerambursabile, circa 8 kilometri de drumuri de tarla se vor moderniza prin betonare.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like