31 august 2023

Încă un proiect aprobat la Drăgășani. Continuă modernizarea iluminatului public în municipiu…

Un nou proiect a fost aprobat și va primi finanțare la Drăgășani. Primarul Cristian Nedelcu anunță că în municipiu continuă modernizarea iluminatului public. Proiectul aprobat acum este intitulat ”Audit energetic, proiectare, asistență tehnică, consultanță, achiziționarea și instalarea unui sistem de iluminat complet echipat cu dimare și telegestiune pentru 485 lămpi și informare publicitară”.

Valoarea proiectului este de aproximativ 2,23 milioane lei și face parte din Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public.

“Iluminatul stradal de calitate este esențial pentru siguranța rutieră, siguranța personală și ambianța urbană. În plus, susține activitățile comerciale și de agrement pe timp de noapte, ceea ce poate avea un impact major asupra creșterii economice a zonei. Importanța iluminatului este recunoscută și în crearea unui peisaj urban plăcut care la rândul său influențează prestigiul orașelor moderne. Pentru Primăria Drăgășani dezvoltarea infrastructurii este prioritară la nivelul municipiului și acesta este doar unul dintre proiectele depuse care a fost aproba” – precizează Primăria Drăgășani.

La începutul acestui an, la Drăgășani au mai fost montate alte 360 de aparate de iluminat stradale cu LED în municipiul Drăgășani. Totodată, pe centura orașului s-a realizat extinderea rețelei de iluminat public, pe partea din strada Regele Ferdinand spre Bârsanu cu ieșire în Tudor Vladimirescu

Mai mult decât atât, Primăria municipiul Drăgășani are în plan construirea unui parc fotovoltaic cu o capacitate electrică de 3 MWp. Parcul va fi construit pe o suprafață de 50.000 mp, din totalul de 94.963 mp situat în municipiul Drăgășani, punctul „Momotești”.  Investiția intitulată “Înființarea unui parc fotovoltaic în municipiul Drăgășani” a fost votată, în primele luni ale anului, în Consiliul Local, primarul Cristian Nedelcu motivând decizia de a construi acest parc fotovoltaic prin faptul că urmărește valorificarea superioară a potențialului energetic, atingerea țintelor de dezvoltare și investiții a municipiului Drăgășani. Mai mult, alte avantaje ar fi: atragerea la bugetul Consiliului Local Dragasani de fonduri suplimentare ; crearea unor locuri noi de munca; atragerea capitalului privat în acțiuni ce vizează satisfacerea unor nevoi ale comunităților locale, precum și ridicarea gradului de civilizație, sănătate și confort al acestora.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like