8 septembrie 2016

INCREDIBIL! Studiile pentru autostrada Piteşti – Vâlcea – Sibiu au fost amânate…din nou

 

Autorităţile române, indiferent de cine a fost la guvernarea ţării, s-au dovedit şi se dovedesc incapabile să finalizeze un proiect vital pentru România. Vorbim de celebra şi mult aşteptata autostradă Piteşti – Vâlcea – Sibiu, a cărei construire se amână la infinit. După ce conducerea CNADNR anunţa, cu surle şi trâmbiţe, că s-au început lucrările în teren pentru studiile geotehnice, zilele trecute s-a decis ca studiul de fezabilitate pentru o parte a acestui proiect să fie amânat, din noi, şi să fie finalizat abia anul viitor.

Mai exact, studiul de fezabilitate pentru cele trei tronsoane de mijloc ale autostrăzii Piteşti – Vâlcea – Sibiu are un nou termen de finalizare – aprilie 2017, deşi iniţial acesta trebuia terminat în luna iulie 2016, apoi programat să fie gata în decembrie 2016.

„A fost o licitaţie accelerată nejustificat, nerealist. Nu se poate face un SF în cinci luni” – a declarat Cătălin Homor, directorul CNADNR, care, în fapt, se referă la contractul licitat pe vremea lui Dan Şova la Transporturi şi semnat în 2015.

„Într-adevăr, vorbim de o amânare, însă trebuie să ţinem cont de unele sincope în implementare, au fost schimbaţi şi subcontractorii” – a mai precizat Homor.

You May Also Like