14 noiembrie 2023

Peste 250 de elevi din Galicea beneficiază de programul ”Masă caldă” la școală

Programul guvernamental, deocamdată pilot, prin care se acordă o masă caldă preşcolarilor şi elevilor se aplică anul acesta și la Galicea. Primarul Alexandru Florin Mărăcine anunță că peste 250 de copii care frecventează cursurile Școlii Galicea primesc mâncare gătită la prânz. Programul este de un ajutor real pentru părinți, mai ales pentru cei care au o situație materială precară. Familiile elevilor nu-și mai fac griji în privința pachetului pe care trebuiau să-l pregătească pentru scoală. De asemenea, pentru preșcolari contează foarte mult siguranța unui meniu echilibrat și bogat din punct de vedere nutrițional, având în vedere tipurile de nutrienți de care au nevoie copiii – vitamine, minerale, carbohidrați, proteine și grăsimi.

“De astăzi, toți elevii și preșcolarii de la Școala Galicea, beneficiază gratuit de programul Masa Caldă!” – a anunțat luni, 13 noiembrie 2023, primarul Alexandru Florin Mărăcine.

Actul normativ aprobat recent de Guvernul României prevede acordarea cu titlul gratuit a unui suport alimentar – masă caldă sau pachet alimentar – preșcolarilor și elevilor din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat, printre care se numără și Școala Galicea,  în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Programul are ca principal scop asigurarea accesului egal la educație pentru toți copiii și tinerii, în scopul prevenirii și combaterii abandonului școlar. 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like