La Vaideeni se extinde rețeaua de canalizare înainte de a începe marea asflatare

/

Pentru că urmează marea asflatare a drumurilor de interes local din comuna Vaideeni, primarul Achim Daniel Băluță s-a gândit că este mai bine ca înainte de modernizarea ulițelor să extindă rețeaua de canalizare. Astfel, cu fonduri de la bugetul local s-au derulat lucrări de extindere a reţelei de canaliza pe DC 137, pe o lungime de peste 2 kilometri. Primarul Băluţă consideră că aceste investiții sunt mai mult decât necesare pentru creșterea calității vieții cetățenilor.
Comuna Vaideeni a primit finanțare, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, pentru două proiecte importante. Este vorba despre “Asfaltare DC137 și DS Băluțarilor în comuna Vaideeni, județul Vâlcea” – peste 7,8 milioane lei și “Asfaltare străzi de interes local în comuna Vaideeni, județul Vâlcea” – peste 6,6 milioane lei.

„Este vorba despre un proiect pe care l-am demarat pentru extinderea reţelei de canalizare, un proiect de circa 750.000 de lei, fonduri pe care le-am prevăzut din bugetul local. Vorbim de introducerea a peste 2 kilometri de conductă pe DC 137 şi pe alte uliţe mai mici ce sunt cuprinse în programul de modernizare. Trebuia să derulăm această investiţiile la canalizare pe cont propriu, în condițiile în care este o condiţie pentru a semna contractul pe «Anghel Saligny» pentru asfaltarea mai multor drumuri de interes local. Guvernul ne-a obligat să avem apă şi canalizare pe toate tronsoanele incluse în documentaţie. Ne-am asumat acest lucru şi nu puteam renunţa. Avem deja reţea de canalizare în zonă, dar conducta încă nu era introdusă pe unele dintre drumuri. După ce vom face recepţia la această investiţie, vom putea să mergem la Bucureşti pentru a semna contractul de finanţare pe «Anghel Saligny»”, a declarat primarul din Vaideeni, Daniel Achim Băluţă.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like