Modernizarea infrastructurii și obținerea independenței energetice, două proiecte mari la Prundeni

/

La Prundeni se așteaptă cu nerăbdare implementarea proiectului prin Programul Național de Investiții (PNI) “Anghel Saligny” privind modernizarea infrastructurii rutiere din localitate. Este vorba despre asfaltarea a 12 străzi de interes local. Procedurile își urmează cursul normal, iar primarul Cristina Munteanu spune că până anul viitor vor fi modernizate toate străzile prinse în proiect.

“Este proiect în valoare de 2,9 milioane de euro, o sumă substanțială. În acest fel, completăm ceea ce am realizat și anul trecut. Proiectul prin Anghel Saligny vine cu acea stare de a finaliza tot ceea ce înseamnă asfaltare drumuri în comuna Prundeni. Până anul viitor vor fi asfaltate toate cele 12 străzi” – spune primarul comunei Prundeni, Cristina Munteanu.

Un alt proiect al administrației publice locale din Prundeni este acela prin care își va căpăta independența energetică. Primarul Munteanu caută soluții viabile pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic în comună, care să reducă, în mare parte, cheltuielile suportate de Primăria Prundeni cu iluminatul public. 

“Pregătim documentația pentru proiectul parcul cu panouri fotovoltaice. Am vorbit cu o firmă de consultanță care ne-a prezentat oportunitățile și am solicitat CEZ-ului un estimat în baza căruia s-au făcut niște calcule și ni s-a prezentat situația reală. Trebuie să știu de unde plecăm, unde ne situăm și să vedem către ce putem să ne îndreptăm ca și finanțare să fim independenți energetic! Am identificat deja două terenuri posibile pentru înființarea parcului. Este important acest proiect pentru că avem consum substanțial în comună, toate drumurile fiind iluminate” – a mai declarat primarul Cristina Munteanu. 


loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like