Modernizarea iluminatului public la Călimănești, un proiect ce a dus la o economie majoră a energiei electrice

Investiții de anvergură în stațiunea Călimănești – Căciulata, o stațiune din ce în ce mai căutată de turiști. În cadrul unei conferințe de presă, primarul Florinel Constantinescu a vorbit despre proiectele implementate sau care sunt în curs de implementate în localitate. Modernizarea sistemului de iluminat public este una din investițiile finalizate recent, cu un deosebit impact asupra creșterii calității vieții locuitorilor din Călimănești. Acest proiect a fost realizat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

“Suntem prima localitatea din județul Vâlcea care am făcut iluminatul public printr-un proiect european și, mai mult de atât, el este dublat de un sistem de gestionare al acestui iluminat, ce duce de fapt la economia de energie electrică pe care noi am reușit să o facem. Cum am reușit să o facem? Sau care sunt cifrele? Sunt simple… am dublat numărul de lămpi și am micșorat la jumătate plata, consumul de energie” – a declarat primarul Florinel Constantinescu.

Astfel, a fost extinsă rețeaua de iluminat în zonele cu deficiențe, a fost refăcut un tronson de rețea de pe Calea lui Traian (drumul european E81) și a fost implementat un sistem de telegestiune care asigură optimizarea consumului și controlul întregului sistem, permițând accesul în timp real la parametrii de funcționare a rețelei. De asemenea, trecerile de pietoni și curțile interioare ale blocurilor au fost iluminate cu sisteme cu alimentare bazată pe panouri fotovoltaice. 

În total, au fost iluminați peste 51 km de drumuri publice, au fost montați 238 de stâlpi de diferite tipuri și au fost instalate 1.638 de corpuri de iluminatcu surse LED. Investiția este foarte importantă pentru creșterea siguranței în trafic și a cetățenilor, contribuind la reducerea infracționalității.

Proiectul derulat de Primăria orașului Călimănești a avut o valoare totală de 11,4 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 11,1 milioane de lei
Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like