20 noiembrie 2022

Potențialul turistic al comunei Vaideeni trebuie exploatat la maximum

În contextul în care primarul Daniel Achim Băluță a făcut toate demersurile pentru ca Vaideeni să obțină statutul de stațiune de interes local, acum se așteaptă doar o hotărâre de Guvern pentru ca acest vis al autorităților locale să devină realitate. Orice proiect implementat și care aduce un plus localității este mai mult decât binevenit. Însă, declararea comunei ca stațiune de interes local va crea o oportunitate imensă în sensul deschiderii spre programele europene destinate dezvoltării turismului. Primarul Băluță spune că are în vedere dezvoltarea turistică a satului de vacanță Ursul Ursulețul.
Vaideeni este un tărâm mirific, o zonă extrem de pitorească și bogată din punct de vedere cultural. Mai pe scurt, este un loc de poveste cu un potențial turistic fantastic. Peisajele spectaculoase, cultura, legendele locului trebuie exploatate la maximum.

„Sper ca până la finele acestui an Vaideeni să obțină acordarea atestării statutului de stațiune de interes local, printr-o hotărârea de guvern. Este un pas important pentru noi, însă apoi vom știi încotro de îndreptăm. Ne vom mobiliza cu mai mare atenție spre programele cu fonduri europene, fiindcă declararea localității ca stațiune de interes local ne va crea o mai mare oportunitate și deschidere spre programele europene destinate dezvoltării turismului” – spune primarul Băluță.

Primăria Vaideeni și Consiliul Județean Vâlcea au încheiat recent un parteneriat pentru realizarea unui proiect extrem de interesant în comună, ce are menirea de a atrage mulți turiști în zonă. Primarul Daniel Achim Băluță și președintele Constantin Rădulescu au dat mâna și au dat startul procedurilor pentru realizarea Centrului de agrement „Adventure Park”. Proiectul are ca scop realizarea unui centru de agrement – parc de aventuri – cu: Alpine Coster, piste pentru kart-uri si trotinete, tiroliene, covoare rulante cu sistem tubing și pârtie de schi, precum și infrastructura necesară desfășurării unor astfel de activități.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like