Primarul Gutău anunță lucrări majore în Parcul Zăvoi. Stâlpii de iluminat public au devenit un pericol pentru copii…

/

Modernizat și dotat, în anul 2016, cu fonduri europene în sumă de peste 12 milioane lei, Parcul Zăvoi a necesitat de-a lungul anilor intervenții repetate și destul de costisitoare din partea municipalității. Proiectul a fost implementat pe vremea când la Primăria Râmnicului se afla la conducere pesedistul Ion Gigi Matei, iar lucrările au fost efectuate atât de prost, încât s-au mai băgat o ”cârcă” de bani în anii următori. Dalele din aproape tot parcul au fost ori fixate din nou, ori înlocuite, iar acum primarul Mircia Gutău a decis să schimbe întreg iluminatul public, dar și băncile și coșurile de gunoi. Asta pentru că toate arată jalnic, iar stâlpii de iluminat au început să cadă ca popicele. Din nefericire, un copil a simțit-o pe pielea lui, când un stâlp a căzut chiar pe mâna lui.

Ba mai mult, în viitorul apropiat, primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, are în plan schimbarea controversatelor accesorii (kitsch-uri, mai bine spus) de la locurile de joacă, cu unele ecologice din lemn.

“În parcul Zăvoi, vom schimba toate băncile. Am așteptat să expire cei cinci ani de când s-a implementat proiectul european. Un proiect făcut de fostele administrații, iar din punctul meu de vedere a fost o greșeală când s-au făcut acele bănci de 1,4 metri, cumpărate de la romi, de o calitate extrem de proastă. Vor fi schimbate toate băncile din Zăvoi, dar și stâlpii de iluminat public. Sunt stâlpi ruginiți care s-au rupt de la temelie. Vreo șase au picat deja. De asemenea, vom schimba și coșurile de gunoi în maximum 2 săptămâni. Deja avem totul pe stoc. (…) În viitorul apropiat, în Zăvoi vom schimba și locurile de joacă. Totul va fi înlocuit cu piese ecologice din lemn. Primul efort pe care îl facem este de a schimba sistemul de iluminat public, pentru că este pericol acolo. Un stâlp ruginit a căzut chiar pe brațul unui copil”- a declarat primarul Gutău, la ultima da conferință de presă.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like