Proiectele administrației din Prundeni: Stații de încărcare electrice, microbuze electrice și parc fotovoltaic

Primarul comunei Prundeni, Cristina Munteanu, pregătește noi proiecte pentru a fi implementare în localitate. Investițiile se referă la montarea unor stații de încărcare electrice, dar și la achiziționarea unor microbuze școlare electrice.

“Pe componenta C15, recent, am primit de la Consiliul Județean o informare în ceea ce privește achiziția de microbuze electrice pentru transportul copiilor. Vin ca o mănușă acum pentru ca noi! Ne conformăm și în ceea ce privește numărul de elevi pe care îi transportăm, precum și în privința distanței transportului. Deja am obținut finanțare pentru stațiile de încărcare electrice și lucrăm din ianuarie și proiecte. Vor fi montate două stații electrice în proiectul acesta, una aici în fața primăriei și una la Călina, tot într-o zonă unde este școala și biblioteca. Pentru proiectul cu microbuzele am pregătit analiza de nevoi, pentru că trebuie trimis la Consiliul Județean spre informare și ulterior vom intra în detaliile proiectului și vedem pe ce număr de microbuze ne pliem. Circa 180 de elevi care ar fi deservi de microbuze” – spune primarul comunei Prundeni, Cristina Munteanu.

De asemenea, administrația publică locală din Prundeni își dorește independența energetică și de aceea caută soluții viabile pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic în comună, care să reducă, în mare parte, cheltuielile suportate de Primăria Prundeni cu iluminatul public.

“Pregătim documentația pentru un proiectul parcul cu panouri fotovoltaice. Am vorbit cu o firmă de consultanță care ne-a prezentat oportunitățile și am solicitat CEZ-ului un estimat în baza căruia s-au făcut niște calcule și ni s-a prezentat situația reală. Trebuie să știu de unde plecăm, unde ne situăm și să vedem către ce putem să ne îndreptăm ca și finanțare să fim independenți energetic! Am identificat deja două terenuri posibile pentru înființarea parcului. Este important acest proiect pentru că avem consum substanțial în comună, toate drumurile fiind iluminate” – a mai declarat primarul Cristina Munteanu.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like