Rădulescu pune biciul pe ADI Salubrizare Vâlcea

Problema colectării și a depozitării gunoiului este una care ”arde” cam în toate localitățile județului Vâlcea. Dacă în privința depozitării lucrurile se vor rezolva cât de curând, după ce Consiliul Județean va inaugura mega-proiectul de la Roești (acolo unde se realizează un depozit ecologic de deșeuri și o staţie de sortare – vezi foto jos), ei bine în privința colectării lucrurile încă sunt incerte. Deși ADI Salubrizare avea sarcina precisă de a organiza licitația pentru stabilirea operatorului de salubritate, ei bine nici până acum nu s-au făcut pașii necesari pentru a duce la îndeplinire această îndatorire.

La conferința de presă ce a avut loc ieri, 28 noiembrie 2023, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a arătat deranjat de faptul că la ADI Salubrizare nu prea muncește nimeni. De aici și întârzierea licitației, ținând cont că din punct de vedere legal nu există niciun impediment. Ca urmare, președintele Rădulescu a decis să ”ia taurul de coarne” și să supervizeze atent ce se întâmplă la ADI Salubrizare, cerându-le public angajaților acestei asociații să pună mâna pe treabă.

“Voi monitoriza săptămânal activitatea și progresul în ceea ce privește procedurile pentru scoaterea la licitație a serviciului de colectare și depozitare a deșeurilor la nivelul județului Vâlcea. Consiliului Județean Vâlcea și-a îndeplinit și își va îndeplini, până la sfârșitul anului, toate atribuțiile care îi revin, conform legii, astfel încât salubrizarea să fie operațională.

Din punct de vedere al infrastructurii, Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Solide de la Roești va fi recepționat în luna decembrie. Din punct de vedere procedural, CJ Vâlcea a făcut toți pașii pentru ca stațiile de sortare de la Brezoi, Râureni și Centrul integrat de management al deșeurilor de la Roești să fie operate de o societate autorizată.

În ședința ordinară de ieri a CJ Vâlcea, a fost adoptată o hotărâre ce presupune modificarea documentului de poziție, transferând astfel către ADI Salubrizare dreptul de a organiza licitațiile pentru operarea serviciului de salubrizare. ADI Salubrizare va avea la dispoziție toate documentațiile necesare, pentru a demara procedura de atribuire.

Zilele acestea se va transmite către toate primăriile din județ Regulamentul privind serviciul de salubrizare, un document obligatoriu, parte integrantă din documentația de atribuire, care trebuie să parcurgă procedura de transparență (să fie postat pe site-urile primăriilor).

În cursul lunii decembrie, se vor transmite către ADI Salubrizare și celelalte documente, ceea ce înseamnă că, până la sfârșitul anului, noi ne îndeplinim toate obligațiile.

Mai departe, ADI Salubrizare trebuie să demareze procedura de achiziție și sunt convins că personalul ADI Salubrizare va depune toate eforturile și diligențele necesare pentru a urgenta finalizarea acestei proceduri” – a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Vezi video aici cu declarația președintelui Rădulescu:

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like