SENS GIRATORIU în Popești! O necesitate pentru siguranța localnicilor și a celor care circulă prin comună

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că, prin implicarea instituției pe care o conduce, se dorește încheierea unui parteneriat pentru ca, în comuna Popești, să fie construit un sens giratoriu. Acesta ar urma să fie construit în partea de sud a comunei, nu departe de limita dintre Șirineasa și Popești, mai exact la intersecția dintre Drumul Național 65 C și Drumul Județean 677 F.

„În următoarea perioadă, ne propunem încheierea unui parteneriat cu Primăria Popești pentru realizarea unui sens giratoriu în localitate, la intersecția DN 65C cu DJ 677F”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.
Declarația președintelui Rădulescu vine în contextul în care, zilele trecute, Consiliul Județean Vâlcea a încheiat un parteneriat similar (acord de asociere) cu o comună din sudul Râmnicului, Mihăești, pentru construirea unui sens giratoriu în satul Buleta. Pentru realizarea sensului giratoriu din zona cunoscută sub numele „La plută” CJ Vâlcea va aloca suma de 600.000 de lei, bani care se vor folosi pentru execuția lucrărilor.

Primărița din Popești, Aurora Măgură, spune că un sens giratoriu ar fi foarte util la intersecția DN 65C cu DJ 677F deoarece ar aduce o simplificare a circulației rutiere și ar reduce riscul producerii de accidente.
„Este puțin spus că ar fi util un sens giratoriu la intersecția DN 65C cu DJ 677F. Este foarte util un sens giratoriu în acea zonă! În primul rând, s-ar reduce riscul producerii accidentelor rutiere. Apoi, ar ajuta la decongestionarea traficului rutier în momentele de vârf. Pe drumul național este multă circulație. Vin și se duc autoturisme, dar și camioane și alte autovehicule de tonaj greu atât spre Lădești și celelalte comune din zona aceea către Bălcești, dar și spre nord față de noi, adică spre Horezu. În plus și spre Șirineasa, pe Drumul Județean 677 F, se înregistrează uneori valori crescute de trafic rutier. De asta spun că ar fi necesar un sens giratoriu la Cotoșmanu. Sper să ne poată ajuta domnul președinte Rădulescu să construim acest sens giratoriu, care ar fi primul din comuna noastră”, a declarat primărița Aurora Măgură.

You May Also Like