Tabăra națională de folk și literatură de ziua comunei Malaia

Începutul lunii septembrie, aduce la Malaia manifestări culturale de înaltă ținută. Frumoasa comună montană din Vâlcea va fi gazda unei tabere naționale de folk și literatură. Scriitorul și jurnalistul oltean Dumitru Sârghie organizează ediția a doua (după o pauză de un an cauzată de pandemia din 2020) și aduce o ,,garnitură” de cântăreți și poeți cunoscuți. Vor participa folkiștii Adriana Andreică și Florin Grec (Cluj – Napoca), Ana Maria Dumitru (București), Doin Lazăr (Constanța), Florin Țuțuianu (Bacău), Mihaela Stoica (Giurgiu) și Oliver Ciobanu (Ploiești). Literatura va fi reprezentată de Elena Nicolau (Constanța), Daniela Mărginean (Târgu – Mureș), Nicolae Nistor (Râmnicu Vâlcea), Val Răzeșu (Constanța), Liana Mandu (Argeș), Nicu Cismaru (Râmnicu Vâlcea), Andreea Negoianu (Craiova), Augustin Jianu (Craiova) și, bineînțeles, gazda, Dumitru Sârghie. Va participa și rapsodul slătitean Ion Crețeanu. 

Pe 4 septembrie va avea loc un recital de muzică și poezie la Crucea Brătienilor de la Malaia, eveniment nou, înscris pe listă la inițiativa prefectului liberal al județului Vâlcea, Sebastian Fârtat. Seara se va termina tot cu o împletire de muzică și poezie în curtea lui Dumitru Sârghie care își sărbătorește cu această ocazie ziua de naștere. 

Pe 5 septembrie, de ziua comunei, cu sprijinul primarului Gheorghe Dinculescu, va avea loc tabăra de națională de folk și literatură cu participanții nominalizați mai sus, pe stadionul din localitate. Dumitru Sârghie îl va avea ca aliat în organizare pe Nicolae Doboș, liderul formației Arhaic.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like