9 ianuarie 2017

VÂLCEA: Starea drumurilor în această dimineaţă…

 

Autorităţile anunţă că în această dimineaţă de luni, 9 ianuarie 2017, pe mai multe drumuri naţionale din Vâlcea se circulă în condiţii de iarnă. Dacă pe unele şosele stratul de zăpadă este destul de mic, pe altele ajunge la circa 10 cm.

Aşadar, pe DN 7A, de la km 48+000 până la 86+601, Voineasa (Vâlcea) – limită judeţul Hunedoara, carosabilul este acoperit parţial de zăpadă, stratul fiind de circa 1-2 cm. Pe DN 7D, de la km 0+000 până la 31+360, Câineni (Vâlcea) – limită judeţul Argeş, stratul de zăpada pe drum este de 5-10 cm.

Pe DN 65C, km 13+000 – 111+400, de la Motoci (Dolj) şi până la Horezu (Vâlcea), carosabilul este parţial acoperit de zăpadă, stratul fiind de 1 cm

Între Pietrari şi Budeşti, în judeţul Vâlcea, pe DN 67 (km 167+500-198+764), zăpada pe drum este de circa 1 cm. De asemenea, pe DN 67B, km 47+400 – 158+200, Măru (Vâlcea) – limita jud. Argeş/Olt, poţi întâlni, izolat, zăpadă pe carosabil de aproximativ 1 cm.

În ultimele ore, Secţia de Drumuri Naţionale Rm. Vâlcea a acţionat cu 26 autoutilaje şi a răspândit  313 tone de material antiderapant pe DN 7,  DN 7A, DN 65C , DN 67B, DN 64, DN67, DN 67D.

Recomandări ale Poliţiei Române pentru şoferi

Poliția Română recomandă celor care pornesc la drum la sfârșitul sărbătorilor de iarnă să conducă prudent, să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic.

Pentru o călătorie sigură la întoarcerea din vacanța de iarnă şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

La pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv.

Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor!

Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanță suficientă față de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiții de siguranță în caz că acest lucru este necesar.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.