10 februarie 2023

VIDEO. Decizii importante privind legarea județului Vâlcea de autostrada Sibiu – Pitești

Întâlnire între președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Discuțiile s-au axat în principal pe tema legăturilor ce se vor face între șoselele județului Vâlcea și Autostrada Sibiu – Pitești. Concluzia a fost că este necesar să se realizeze noduri de circulație în Perișani și Câineni. Mai mult, s-a discutat și despre preluarea, de către CNAIR, a Podului de peste râul Olt din zona Cornetu (unde este prevăzut nod rutier) și a unui sector de drum județean (porțiunea care merge paralel cu râul Olt), în vederea modernizării și lărgirii.

“Acestea au fost principalele teme de lucru la întâlnirea pe care am avut-o astăzi la Ministerul Transporturilor, întâlnire pe care am solicitat-o domnului ministru Sorin Grindeanu și la care a participat și directorul general CNAIR, Cristian Pistol.

Autostrada Sibiu-Pitești nu trece pe deasupra județului și tocmai de aceea, periodic, am întâlnire cu firmele care au câștigat licitația de proiectare și execuție a Secțiunii 2 Boița-Cornetu a autostrăzii, dar și cu autoritățile statului implicate în acest proiect.

Am adus la cunoștința domnului ministru Sorin Grindeanu și a domnului director CNAIR, Cristian Pistol, solicitările cu privire la realizarea unor noduri de circulație în zona Perișani și Câineni.

Totodată, zona de descărcare de la Cornetu presupune tranzitarea podului de peste râul Olt de către tot traficul de pe autostradă. Am prevăzut că vor exista probleme și, tocmai de aceea, am solicitat modernizarea și lărgirea podului, la fel și a drumului de legătură.

Toate temele noastre vor fi comunicate proiectanților și instituțiilor statului care gestionează acest proiect.

În ceea ce ne privește, atât eu, cât și colegii mei din aparatul de specialitate al Consiliului Județean, vom da tot sprijinul pentru acest proiect de interes național și de o importanță vitală pentru județul nostru” – spune președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

You May Also Like