23 mai 2023

VIDEO. Dosar complet, pentru finanțarea noului CET, depus la Guvernul României!

În data de 16 mai 2023, Consiliul Județean Vâlcea a depus, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, cererea de finanţare cu toate documentele necesare, în vederea obținerii finanțării pentru construirea unei centrale termice în cogenerare de înaltă eficienţă, care va asigura termoficarea Municipiului Râmnicu Vâlcea şi va livra energie electrică în sistemul energetic naţional.

Proiectul are o valoare totală de 676.385.923 lei (aproximativ 140 de milioane de euro) și urmează să primească finanțare prin „Programul Termoficare”, derulat de MDLPA.

Investiția constă în construirea unei unități de producere a energiei, care să înlocuiască actuala centrală bazată pe cărbune cu o centrală de cogenerare pe gaz natural proiectată să livreze integral energia termică în Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) al Municipiului Râmnicu Vâlcea.

CJ Vâlcea a achiziţionat teren şi active funcţionale situate pe amplasamentul industrial al CET Govora, urmând ca proiectul să fie dezvoltat în incinta CET Govora, înlocuind treptat capacităţile de producţie existente pe bază de cărbune.

În prima etapă se vor pune în funcţiune 4 cazane cu apă fierbinte şi două motoare termice cu puteri de 10,4 MW electrici fiecare, de ultima generaţie, care vor asigura în totalitate necesarul de agent termic al sistemului de termoficare.

În etapa a doua, pentru a se realiza un randament maxim al acestui proiect, se vor pune în funcţiune alte 3 motoare termice cu puteri de 10,4 MW electrici fiecare şi o centrală de cogenerare pe biomasa de 1,8 MW electrici.

Scopul final al acestei investiţii este ca, prin producerea în cogenerare de energie termică şi electrică, să se obţină un preţ cât mai mic al Gicaloriei furnizate populaţiei şi implicit un grad de confort şi satisfacţie cât mai mare pentru consumatorii casnici, instituţii publice, spitale, şcoli, grădiniţe, etc. , precum şi pentru agenţii economici racordaţi la sistemul centralizat de termoficare al Municipiului Râmnicu Vâlcea.

You May Also Like