VIDEO: Primele imagini cu Baza de tratament și servicii din Ocnele Mari!

/

Baza balneoclimaterică de tratament Ocnele Mari ce se va realiza în stațiune, în baza unui parteneriat dintre Primăria Ocnele Maris și Consiliului Județean Vâlcea, va fi un alt punct de atracție pentru turiști, dar și pentru vâlceni. Proiectul este într-o fază avansată, urmând a fi depus la CNI pentru obținerea finanțării.

Clădirea există oarecum, fiind vorba de o proprietate abandonată în 1998, însă care se poate transforma într-o zonă atractivă pentru turiști. Asocierea dintre Primăria Ocnele Mari și CJ Vâlcea a fost votată anul trecut, propunânâdu-se identificarea oportunităților de finanțare, pentru finalizarea construcției cu destinația inițială de bază de odihnă și tratament, edificată pe un teren de 13.100 mp, proprietate a orașului Ocnele Mari.

“În urmă cu câteva luni, discutam cu tânărul primar Remus Sasu despre intenția noastră de a realiza o Bază de tratament și servicii, la Ocnele Mari.

Între timp, lucrurile au început să prindă contur. Astăzi, am avut o întâlnire cu reprezentanții firmei care se ocupă de proiectarea viitoarei investiții. Ne dorim să avem în această stațiune vâlceană un complex de agrement, cu piscine și zone de tratament și de relaxare.

Am văzut planurile inițiale și am făcut câteva propuneri de modificare a acestora și vreau să le mulțumesc proiectanților că au fost de acord cu ideile mele, de care vor ține cont la definitivarea lucrării de proiectare.

În vederea finanțării acestei investiții, vom depune proiectul la CNI și, când se vor deschide liniile de finanțare, vom încerca să obținem și fonduri europene.

Pentru creșterea potențialului turistic al stațiunii Ocnele Mari, pe lângă plata proiectării viitoarei baze de tratament, CJ Vâlcea continuă lucrările de modernizare a drumului județean și întreprinde demersuri pentru regularizarea pârâului care traversează localitatea. Consiliul Județean nu poate finanța astfel de lucrări, deoarece apele care străbat județul nu se află în administrarea acestuia” – spune președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like