VIDEO. Reabilitarea rețelei de termoficare din Râmnic, în plină desfășurare

Proiectul de reabilitare a rețelei de termoficare de la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea este în plină desfășurare. Investiția se realizează cu finanțare europeană în valoare de circa 17 milioane euro și are ca obiectiv reabilitarea a 3,25 km traseu rețea primară și 10,033 km traseu rețea secundară de termoficare urbană.

“Investim 17 milioane de euro, fonduri europene, în reabilitarea rețelei primare și secundare de distribuție a agentului termic către populația din Râmnicu Vâlcea.

Investiția presupune lucrări de reabilitare a 3,25 km rețea primară și 10,033 km rețea secundară de termoficare și se realizează în baza a patru contracte.

În prezent, se lucrează în cadrul tuturor contractelor încheiate, trei dintre acestea fiind într-un stadiu incipient, iar cel de-al patrulea apropiindu-se de finalizare (98%).

Astăzi am verificat personal lucrările în șantierele deschise în mai multe puncte din municipiu. Am întâlnit și situații în care lucrările se desfășoară mai greoi, însă am primit asigurări de la constructori că situația va fi remediată.

Prin finalizarea acestui proiect de către Consiliul Județean Vâlcea, se urmărește creșterea calității serviciilor de termoficare urbană, prin reducerea pierderilor în rețea. Beneficii vor avea și vâlcenii, care vor plăti mai puțin pentru apă caldă și căldură” – spune președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

You May Also Like