VIDEO. S-a început predarea, către Spitalul Nou, a spațiilor modernizate din vechea policlinică

Proiectul „Modernizarea, Extinderea și Dotarea Ambulatoriului din cadrul SJU Vâlcea”, finanțat cu fonduri europene în valoare totală de 15.898.761 lei (aproximativ 3,3 milioane euro), se apropie de finalizare. Președintele Consiliului Județean Vâlcea a mers azi într-o vizită de lucru la spital, supervizând în special calitatea lucrărilor. Principalele investiții au constat în reabilitarea corpului existent și extinderea acestuia, prin realizarea unui corp nou. Prin proiect se va achiziționa și aparatură medicală, respectiv: aparat tăiere ghips, ecograf, defibrilator, EKG, nebulizator, terapie laser, ecograf, baie galvanică, aparate aerosoli, mese kinetoterapie etc.

“Astăzi am vizitat din nou șantierul deschis la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, unde avem în plină execuție lucrările de modernizare, extindere și dotare a Ambulatoriului din cadrul acestui spital.

Proiectul a presupus construirea unei clădiri noi de spital, prima după Revoluție, în Râmnicu Vâlcea, dar și modernizarea policlinicii vechi, la care nu s-a mai intervenit cu lucrări de la construirea ei, din 1972. Aici, etajele 1 și 2 au fost predate în vederea funcționării, la etajul 2 fiind deja reluată activitatea medicală.

În aceste zone modernizate din policlinică, am solicitat să avem și mobilier nou atât pe holuri pentru pacienți, cât și în cabinete, pentru cadrele medicale.

Sunt mulțumit fiindcă, iată, ne apropiem de final cu lucrările la această investiție în sănătatea vâlcenilor, pentru care am atras cca 3 milioane euro, din fonduri europene” – susține președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

You May Also Like