30 martie 2022

VLĂDEȘTI. Extinderea rețelei de gaze, modernizarea primăriei și a centrului civic, doar câteva dintre obiectivele primarului Cosac


Investiții pe bandă rulantă în comuna Vlădești, iar primarul Adrian Cosac promite că acesta este doar începutul unei frumoase modernizări a localității. Anul acesta, edilul – șef are în plan demararea lucrărilor de extindere a rețelei de gaze naturale, apă și canalizare, precum și lucrări de modernizare a drumurilor de interes local.
Cel mai amplu și important proiect este însă cel de extindere a rețelei de gaze. Studiul de fezabilitate pentru extinderea pe 27 de km a fost finalizat deja. În primă fază, satele Vlădești și Priporu vor beneficia de această investiție, urmând ca ulterior să fie și celelalte sate adăugate în proiect.

“Valoarea proiectului, după devizul estimativ, va fi de circa 3 milioane de euro. Va fi o rețea inteligentă pe care se poate transporta și hidrogen și alte alternative la gazul metan. Cu siguranță vom începe lucrările în acest an pentru că depunem proiectul la două surse de finanțare: unul la Distrigaz și unul la CNI” – spune primarul Adrian Cosac.

Printre alte proiecte ce vor demara anul acesta la Vlădești se numără și modernizarea sediului Primăriei Vlădeşti, dar şi a centrului civic. De asemenea, edilul – șef din Vlădești are în plan construirea unui complex turistic la Fundătura. Adrian Cosac își dorește enorm să dezvolte comuna din punct de vedere turistic, mai ales că atât municipiul, cât și orașul Ocnele Mari și stațiunea Băile Olănești sunt în apropiere, iar potențialul este enorm. Proiectul a fost depus la Compania Națională de Investiții și își așteaptă finanțarea, urmând ca o școală dezafectată să fie transformată în complex turistic. 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like