CRIMĂ într-o localitate din VÂLCEA. Ucis de fratele său

/

UPDATE: Iată comunicatul de presă al Parchetului Vâlcea:

Biroul de Informare şi Relaţii cu Publicul – din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 30 august 2019 reţinerea inculpatului Dina Ilie  şi punerea în mişcare a acţiunii penale  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  omor asupra unui membru de familie.

La data de 31.08.2019, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în data de 28 august 2019, pe fondul consumului de alcool, între inculpatul Dina Ilie şi fratele său, victima D.I., a izbucnit un conflict, în care cei doi s-au îmbrâncit reciproc. La un moment dat, inculpatul a împins-o puternic pe victimă, ocazie cu care, aceasta din urmă s-a lovit cu partea din spate a capului de soba din una din camere, decedând în urma agresiunii.

Potrivit fişei de constatări preliminare s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat leziunilor suferite de victimă la nivelul capului, respectiv traumatism cranio cerebral cu fractură de coloană cervicală.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale. 

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


ȘTIREA INIȚIALĂ…

Crimă între frați în comuna Gușoeni, județul Vâlcea. S-a întâmplat în cursul săptămânii trecute, însă a fost elucidată abia sâmbătă, 31 august 2019.

În fapt, în seara zilei de joi, 29 august 2019, un bărbat a fost găsit mort într-un șanț, având leziuni atât la cap, cât și în zona abdomenului. Prima dată, polițiștii au înregistrat dosarul penal ca fiind moarte suspectă, neavând indicii asupra cauzei decesului. Sâmbătă, însă, medicii legiști care au efectuat necropsia au constatat că este vorba despre un omor, în condițiile în care bărbatul avea o lovitură puternică în zona capului și mai multe echimoze.

Ca urmare, polițiștii criminaliști au dat startul unei anchete și au descoperit că bărbatul ar fi fost ucis chiar de fratele său. De altfel, acesta din urmă și-ar fi recunoscut fapta într-un final, după ce câteva zile s-ar fi arătat extrem de îndurerat de pierderea fratelui său.

Polițiștii susțin că cei doi frați s-ar fi luat la bătaie, iar din încăierare presupusul criminal a izbit victima cu capul de o sobă. Pentru a scăpa de cadavru, el l-ar fi aruncat în șanț.

Suspectul a fost imediat reținut de polițiști, iar sâmbătă a fost prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă. Ilie Dina a fost trimis după gratii pentru următoarele 30 de zile, el fiind acuzat de comiterea infracțiunii de omor.

foto ilustrativ

Facem precizarea că suspectul beneficiază de prezumția de nevinovăție, iar punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva sa nu poate înfrânge acest fapt.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like