24 februarie 2019

FOTO. Apă și sol, poluate cu substanțe grele la Păușești Măglași

De o bună perioadă de timp, localnicii din zona Coasta a comunei Păușești Măglași se plâng de faptul că o societate comercială poluează cursul de apă și solul din zonă. Anul trecut, oamenii s-au trezit că au început chiar să le moară și păsările din curte, iar atunci, pe cheltuiala lor, au făcut analizele necesare la laboratoare acreditate din țară și au constatat că apa și solul sunt poluate cu tanin și alte substanțe grele. Localnicii spun că societatea respectivă (ce are ca obiect de activitate exploatarea și prelucrarea lemnului) are la poartă bazine decantoare, iar noaptea ar deversa cu pompele în rigole, rigole care se varsă în pârâul Valea de Brădet. Însă, autoritățile nu au intervenit atunci, deși au fost anunțate.

Tocmai de aceea, situația nu a fost remediată nici până acum. Și, astfel, sâmbătă, 23 februarie 2019, localnicii disperați au făcut fotografii cu zonele poluate, pe care ni le-au transmis atât nouă, cât și autorităților. De altfe, reprezentanții Gărzii de Mediu Vâlcea, Poliției și Apelor Române au mers la fața locului după mari insistențe, fiind necesare mai multe sesizări telefonice. Într-un final, autoritățile au ajuns acolo și au prelevat probe, iar polițiștii au anunțat că există deschis un dosar penal pe această speță, existând indicii că se deversează substanțe grele în canalizare și pe canalul Valea de Brădet.

Fiind informat despre această situație de la Păușești Măglași, prefectul Florian Marin ne-a declarat că va clarifica totul, luni, 25 februarie 2019. Așteptăm răspunsurile și măsurile autorităților din Vâlcea!

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like