23 ianuarie 2023

FOTO: Bărbat reținut în dosarul prăjiturilor cu droguri din Râmnicu Vâlcea

UPDATE: Magistratul de caz al Tribunalului Vâlcea a decis să respingă propunerea procurorilor de arestare preventivă a antrenorului de fitness care a dus prăjituri cu droguri la petrecerea privată de sâmbătă seara. Judecătorul l-a plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. ”Respinge propunerea formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CUIRTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE – DIRECŢIA DE INVESTIGARE A INFRACŢIUNILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATĂ ŞI TERORISM – Biroul Teritorial Vâlcea ca nefondată. În baza art. 227 alin 2 rap la art. 202 alin. 4 lit d Cpp şi art 218 Cpp ia măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul COJOCARI DUMITRU pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 23.01.2023 şi până la data de 21.02.2023 inclusiv” – se arată în minuta instanței de judecată.

O petrecere privată s-a încheiat la spital pentru 15 persoane care au consumat prăjituri ce conțineau o cantitate considerabilă de droguri. Produsele au fost duse la eveniment de un antrenor de fitness din municipiul Râmnicu Vâlcea. Bărbatul de 32 se ani a fost reținut și acuzat de trafic de droguri de risc, el urmând a fi dus în instanță cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Petrecerea a avut loc weekend-ul trecut, la restaurantul unui hotel din municipiul Râmnicu Vâlcea. În momentul în care s-a descoperit că cele 15 persoane care au ajuns la UPU Vâlcea au fost intoxicate cu droguri, procurorii DIICOT și polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vâlcea au intrat pe fir. Ancheta a dus direct la antrenorul de fitness, căruia anchetatorii i-au și făcut o ”vizită” acasă, unde au descoperit resturi de cannabis.

“La data de 22 ianuarie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, la data de 21 ianuarie 2023, bănuitul ar fi oferit, la o petrecere privată, o prăjitură la prepararea căreia ar fi folosit aproximativ 15 grame de cannabis.

În urma consumului, 15 dintre invitați ar fi acuzat stări de rău, palpitații și atacuri de panică și s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului Județean Vâlcea.

În urma percheziției efectuate la data de 22 ianuarie 2023, în locuința bărbatului au fost descoperite resturi de cannabis și un grinder.

În cursul zilei de astăzi, bănuitul va fi prezentat Tribunalului Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – precizează Poliția Vâlcea, într-un comunicat de presă.

Prezentăm în final reacția Ramada Râmnicu Vâlcea care se dezvinovățește de neplăcutul eveniment.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like