FOTO: “TATĂL” HOȚILOR de LUX a fost POLIȚIST în VÂLCEA. El a fost arestat după ce s-a aflat că oferea “ponturi” unei grupări infracționale

Adrian Sav este numele polițistului care s-a dovedit a fi “tatăl” hoților de lux din trei județe. Până în 2016, el a fost agent de poliție la Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea, iar până anul trecut a fost însurat cu o polițistă de la Biroul Rutier. Ulterior, el s-a mutat la IPJ Timiș, a divorțat și acolo și-a început se pare activitatea în afara legii. Însă nu a reușit să scape basma curată, pentru că marți, 5 iunie 2018, Adrian Sav a fost ridicat de procurorii DIICOT – Timiș, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, divulgarea de informaţii nepublice şi luare de mită.  

Procurorii DIICOT – Timiş susțin că poliţistul Adrian Sav le oferea „ponturi” membrilor celei mai ample grupări infracţionale de spărgători de lux, ce operau în judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin. Agentul în vârstă de 30 de ani s-ar fi deconspirat în momentul în care a cerut bani de la un suspect cercetat de DIICOT, promițându-i acestuia că o să intervină pentru obținerea unei soluții de clasare. Anchetatorii îl aveau în vizor de o bună perioadă timp, iar în final au reușit să adune probe care au scos la iveală faptul că agentul vindea orice informație pentru bani, iar la socilitarea infractorilor polițistul Sav verifica în baza de date diferite persoane.

“În fapt, din cercetările întreprinse au rezultat indicii temeinice că, inculpatul, polițist în cadrul I.P.J. Timiș – Serviciul de Investigații Criminale (până în toamna anului 2017), în prezent la I.P.J. Timiș – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, este afiliat unor grupări infracționale ce acționează pe raza Mun.Timișoara, rolul acestuia fiind acela de a sprijini activitatea infracțională a respectivelor grupări, prin oferirea de informații legate de eventualele anchete care îi vizează sau de date nepublice, care pot constitui veritabile ponturi pentru derularea cu succes a activităților infracționale.

Astfel, activitatea inculpatului de sprijinire a activităților infracționale pe care ar fi trebuit, prin prisma funcției deținute, să le combată, s-a circumscris cel puțin următoarelor modalități: avertizarea infractorilor cu privire la eventualele anchete care îi vizau.

Una dintre grupările avertizate de inculpat cu privire la faptul că membrii acesteia sunt monitorizați de D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara a fost gruparea cercetată într -un dosar penal privind cea mai amplă grupare infracțională de spărgători de lux, ce opera atât la nivelul jud.Timiș, Arad și Caraș-Severin, cât și la nivelul altor județe din țară, specializată în comiterea de furturi la pont din locuințe și spații comerciale.

De asemenea, în luna iunie 2017, inculpatul i-a avertizat pe membrii grupării că la data de 21.06 urmau să aibă loc percheziții domiciliare, informație care le-a permis membrilor grupului să fugă, cu consecința îngreunării tragerii acestora la răspundere penală.

– furnizarea de informații din dosarele instrumentate, cu referire la existența unor sume de bani sau bunuri valorificabile de către diferite persoane sau în anumite locații, care puteau constitui veritabile ponturi pentru gruparea infracțională, în vederea organizării unor spargeri ulterioare.

Inculpatul, în calitate de polițist în cadrul I.P.J. Timiș, avea acces la majoritatea dosarelor instrumentate la nivelul serviciilor unde a activat (S.I.C., respectiv S.I.C.E.), poziție din care obținea diferite informații din respectivele dosare, cu referire la existența în anumite locații a unor sume de bani sau bunuri valorificabile, informații pe care le divulga către apropiații din mediul infracțional local.

În schimbul acestor informații, inculpatul solicita un procent de până la 30% din sumele obținute în urma derulării unor spargeri în locațiile indicate.

– verificarea în bazele de date ale poliției, la solicitarea infractorilor, a diferitor date legate de domiciliul unor persoane, proprietarii unor autoturisme etc., informațiile astfel furnizate facilitându-le membrilor grupării stabilirea cu precizie a locațiilor unde intenționau să dea anumite spargeri.

Frecvența cu care inculpatul furniza astfel de date nepublice era săptămânală, în schimbul acestor servicii el primind constant diferite sume de bani. Inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile” – se arată într-un comunicat al DIICOT.

Sursa foto: www.pressalert.ro

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like