6 februarie 2019

ÎN FORȚĂ! 68 de percheziții în Vâlcea, București și alte 13 județe

Operațiune de amploare în această dimineață în județul Vâlcea, în Capitală, dar și în alte 13 județe. Este vorba despre 68 de percheziții domiciliare la persoane ce sunt suspecte într-un dosar de evaziune fiscală. Cauza este instrumentată de polițiștii din Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, iar descinderile au loc în Capitală, precum şi în județele Mureş, Bistriţa Năsăud, Braşov, Galaţi, Gorj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vaslui.

Din primele cercetări, anchetatorii au descoperit că, în perioada 2012 –2016, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real.

Suspecții ar fi omis înregistrarea în totalitate a livrărilor efectuate, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale. Prin faptele lor, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.300.000 de lei. Vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like