PERCHEZIȚII la DGASPC VÂLCEA. Suspiciuni de infracțiuni de corupție cu certificate de handicap…

/

UPDATE: Ofițerii DGA au prezentat, la percheziții, o ordonanță de ridicat documente. Principalii martori în acest dosar, dar și suspecții vor fi audiați în următoarele 10 zile. Vizați în dosar ar fi o infirmieră de la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, dar și medici, psihologi, asistenți sociali și reprezentanti ai unor ONG-uri, unii dintre aceștia făcând parte Comisie de promovare și evaluare a dosarelor persoanelor cu handicap din cadrul DGASPC Vâlcea. Pe surse am aflat că există suspiciuni că se cereau până la 10.000 de lei de persoană pentru a documentația necesară, dar și pentru a trece de comisie.


Mascații, ofițerii DGA Vâlcea și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au descins în această dimineață la sediul DGASPC Vâlcea, la un cabinet medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, dar și la domiciliile unor persoane fizice.

Cercetările vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, referitoare la obținerea certificatelor de încadrare în grad de handicap. La DGASPC Vâlcea, vizată este Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap.

“În cursul zilei de astăzi, 30 august 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează 14 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea, din care două sunt la sediul unor instituții publice, una la sediul unui ONG, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane.

In cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” – precizează Parchetul Vâlcea, într-un comunicat de presă.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like