RÂMNICU VÂLCEA. Adolescent arestat după ce a desfigurat un tânăr în plină stradă

Incidentul a avut loc în noaptea de Revelion, când tinerii se întorceau de la petrecere. Cei doi protagonişti s-au întâlnit pe drum, mai precis pe strada Ostroveni din municipiul Râmnicu Vâlcea, iar conflictul a fost unul spontan. C.P., de 16 ani, a fost cel recalcitrant, sărind la bătaie la un tânăr de 26 de ani. Cum adolescentul este “bine făcut” şi are o înălţime de circa 1,90, el şi-a snopit efectiv victima în bătaie.

Ciudat a fost că nimeni nu a sunat la 112 să anunţe incidentul, ci victima s-a dus la Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea şi a depus o plângere după ce şi-a scos certificat medico-legal în care se specifica foarte clar că omul are nevoie, pentru început, de 70 de zile de îngrijiri medicale. Bărbatul de 26 de ani a suferit multiple fracturi şi echimoze, fiind practic desfigurat.

Ca urmare, poliţiştii au început cercetările, iar zilele trecute au identificat bătăuşul şi l-au reţinut pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe. Ieri, 14 ianuarie 2021, adolescentul C.P. a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, fiind trimis după gratii pentru următoarele 30 de zile.

“În baza art. 225, 226 C. proc. pen., art. 202 C. proc. pen., art. 243 C. proc. pen., art. 223 alin. (2) C. proc. pen.; Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 de zile, începând cu 14 ianuarie 2021 până la 12 februarie 2021, inclusiv, a inculpatului minor S.C., pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzută de art. 193 alin. (2) C. pen., cu aplicarea art. 113 alin. (3) C. pen. În baza art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului menţionat. Respinge cererea de luare a unei alte măsuri preventive, formulată de inculpat, prin apărător. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 14 ianuarie 2021, ora 11.50” – se arată în minuta instanţei.

foto ilustrativ

loading...

You May Also Like