Strigăt de ajutor al unui pensionar din Drăgășani:
„Fac apel către cei răspunzători pentru a opri acest masacru”

De curând, un pensionar din Drăgășani s-a adresat redacției noastre cu rugămintea de a mediatiza ceea ce domnia sa numește „masacru piscicol”. În concret, pensionarul la care facem referire (ne-a prezentat numele și numărul de telefon dar, cel puțin deocamdată, nu dorim să le facem publice) ne-a spus că în apele barajului din Drăgășani se braconează zilnic cantități importante de pește. Ar fi vorba despre sute de kilograme! Din câte se pare, inclusiv la suprafața apei rămân pești morți, dintre cei aruncați de braconieri din diverse motive.

„Vă scriu dumneavoastră cu un strigăt de ajutor, după multe încercări de a-i contacta pe cei răspunzători de situația fără control, masacru piscicol săvârșit la barajul Drăgășani. Zilnic se braconează, mai nou de către pescari cu permise sportive la genul japcă, cu ancore, sute de kilograme de pește. Mai grav este că rămân o mulțime de pești răniți și morți în luciul apei care, la o simplă privire, este albă de pește! Cu ajutorul dumneavoastră sper să reușiți să mișcați pe cei răspunzători să oprim acest masacru piscicol!”, ne-a transmis pensionarul din Drăgășani.

Poliția reacționează în cazul braconajului piscicol de la Drăgășani

Am solicitat și am primit, de la Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea, un punct de vedere cu privire la aspectele sesizate de pensionarul din Drăgășani.
„Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat și acționează în mod constant în baza unor planuri comune de acțiune desfășurate împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vâlcea pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol, în vederea protejării resurselor acvatice vii din habitatele piscicole naturale, din județul Vâlcea. Astfel, există o preocupare continuă a polițiștilor în acest domeniu și se desfășoară controale, atât pe cursuri de apă și lacuri și în zonele adiacente acestora, cât și în ceea ce privește activitățile de transport și comercializare a peștelui, în municipiul Drăgășani, dar și în celelalte localități din județul Vâlcea, pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile legale și luarea măsurilor legale față de aceștia. În acest context, doar în trimestrul IV al anului 2023, au fost efectuate 63 de controale care s-au finalizat cu înregistrarea a 15 dosare penale, fiind confiscate următoarele bunuri: 150 de plase de pescuit, cantitatea de 779 kg de pește, 9 ambarcațiuni și un autovehicul, bunuri cu o valoare de aproximativ 117.000 lei”, se arată în punctual de vedere care ne-a fost transmis de IPJ Vâlcea.

Vom continua să monitorizăm acest subiect și să vă prezentăm noi informații!

loading...

You May Also Like