Vezi de ce USR Vâlcea îl atacă permanent pe Dan Ponoran. Șeful spitalului, ,”țintă vie”

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vâlcea, medicul Dan Ponoran, a devenit ,,țintă vie” pentru USR Vâlcea. Măcar lunar, dacă nu chiar mai des, USR își construiește campanii publice prin postări pe rețelele de socializare și prin comunicate împotriva managerului SJU. Sigur că este de criticat orice, fiindcă totul este perfectibil, mai ales o instituție unde ,,infuziile” cu dotări și personal au stagnat mulți ani. Însă nu poți să nu recunoști că spitalul arată altfel, că dotările sunt de la lună la lună mai perfomante, iar actul medical – de voie, de nevoie – se schimbă în bine. Atacurile contra lui Ponoran ar putea fi pertinente, dacă nu ar fi făcute în stil USR: pline de venin, în mare parte exagerate și nefondate.

Există un motiv ascuns pe care Dan Ponoran nu-l spune public și nici nu ne așteptăm să-l recunoască, fiindcă nu e prima dată când se complace în postura de ,,sac de box” chiar și atunci când e nevinovat. În timpul strângerii de semnături pentru campania ,,Fără penali în funcții publice” organizată și desfășurată de USR (deci, o acțiune politică, oricât de civic și frumos ar suna titlul ei), câțiva activiști injectați cu tupeu au intrat în spital să adune semnături. Ce nu au făcut ,,greii” politicii locale (Constantin Rădulescu, Mircia Gutău sau Cristian Buican) au încercat să facă cei din USR. Adică să folosească spitalul într-o acțiune pur politică pe față, fără ,,perdea”, fără nicio formă de mascare, jucând în stilul lor. În forță! Bineînțeles că Ponoran i-a poftit afară.

Gestul a fost similar unei declarații de război. USR trimite comunicate la foc automat în care îl acuză pe Dan Ponoran de diverse (unele reale, altele nu), proclamând sus și tare că ,,sănătatea nu are culoare politică.” Păi dacă n-are, de ce a dorit USR să folosească spitalul pentru o acțiune politică?! Sau dacă managerul i-ar fi lăsat să strângă semnături, ar mai fi declanșat ,,lătratul în haită” pe rețelele de socializare?!

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like